marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Prva slovenska fakulteta z iPad-om in brez tiskanih učbenikov


28.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Možnost dostopanja do informacij na vsakem koraku, ki nam jo ponuja sodobna tehnologija, je nadvse uporabna tudi v izobraževanju. Izkušnje iz tujine dokazujejo, da je učenje z uporabo novih tehnologij in še posebej tabličnih računalnikov učinkovitejše od tradicionalnega učenja.

Študenti, ki so uporabljali iPad namesto tiskanega učbenika, so si zapomnili več informacij, razvili nove sposobnosti reševanja problemov in dosegli boljše učne uspehe. Na primer, na univerzi Yale 90 odstotkov študentov medicine pri učenju raje uporablja iPad kot papirnato gradivo.

Tudi v Sloveniji imamo odslej prvi študij, kjer bo tablični računalnik glavno študijsko orodje. Študent bo lahko na predavanjih sodeloval v živo od kjerkoli in kadarkoli komuniciral s profesorjem in drugimi študenti. Na fakulteti Alma Mater Europaea bodo v prihajajočem študijskem letu izvajali magistrski program Evropske poslovne študije, kjer študentje ne uporabljajo tiskanih učbenikov, ampak učbenike, članke, predavanja in programsko opremo ter ostalo gradivo dobijo s tabličnim računalnikom iPad. AlmaMater je tako prva visokošolska ustanova v Sloveniji s programom iPad 1-na-1.

Evropska akademija znanosti in umetnosti v Salzburgu, ki povezuje več kot 1400 vrhunskih znanstvenikov, med njimi je 29 Nobelovih nagrajencev, je ustanovila mednarodno univerzo Alma Mater Europaea, katere del je tudi fakulteta v Sloveniji. Med številnimi aktivnostmi posvečajo pozornost tudi ozaveščanju o pomembnosti informiranega izbora študija. Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev v posameznikovem življenju. Pomembno je, da je sprejeta po temeljitem premisleku in ob upoštevanju vseh relevantnih informacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki