marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Prva slovenska fakulteta z iPad-om in brez tiskanih učbenikov


28.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Možnost dostopanja do informacij na vsakem koraku, ki nam jo ponuja sodobna tehnologija, je nadvse uporabna tudi v izobraževanju. Izkušnje iz tujine dokazujejo, da je učenje z uporabo novih tehnologij in še posebej tabličnih računalnikov učinkovitejše od tradicionalnega učenja.

Študenti, ki so uporabljali iPad namesto tiskanega učbenika, so si zapomnili več informacij, razvili nove sposobnosti reševanja problemov in dosegli boljše učne uspehe. Na primer, na univerzi Yale 90 odstotkov študentov medicine pri učenju raje uporablja iPad kot papirnato gradivo.

Tudi v Sloveniji imamo odslej prvi študij, kjer bo tablični računalnik glavno študijsko orodje. Študent bo lahko na predavanjih sodeloval v živo od kjerkoli in kadarkoli komuniciral s profesorjem in drugimi študenti. Na fakulteti Alma Mater Europaea bodo v prihajajočem študijskem letu izvajali magistrski program Evropske poslovne študije, kjer študentje ne uporabljajo tiskanih učbenikov, ampak učbenike, članke, predavanja in programsko opremo ter ostalo gradivo dobijo s tabličnim računalnikom iPad. AlmaMater je tako prva visokošolska ustanova v Sloveniji s programom iPad 1-na-1.

Evropska akademija znanosti in umetnosti v Salzburgu, ki povezuje več kot 1400 vrhunskih znanstvenikov, med njimi je 29 Nobelovih nagrajencev, je ustanovila mednarodno univerzo Alma Mater Europaea, katere del je tudi fakulteta v Sloveniji. Med številnimi aktivnostmi posvečajo pozornost tudi ozaveščanju o pomembnosti informiranega izbora študija. Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev v posameznikovem življenju. Pomembno je, da je sprejeta po temeljitem premisleku in ob upoštevanju vseh relevantnih informacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki