marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Proizvodnja iPhone 14 Pro je močno prizadeta, Foxconn bo v Indiji početveril delovno silo


18.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Po zadnjih ocenah so skoraj vsi (95 %) telefoni iPhone izdelani na Kitajskem. Applova težava s centralizacijo je še hujša - 80 % vseh iPhonov je izdelanih v tovarni Foxconn v mestu Zhengzhou na Kitajskem. Ta tovarna se zdaj delno zapira zaradi kitajske politike "ničelnega COVID-a".

To bo najbolj prizadelo telefona iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max - v potezi brez primere je Apple uradno opozoril, da bo v naslednjih nekaj mesecih težko doseči proizvodne cilje, saj bo tovarna delovala z zmanjšano zmogljivostjo. Običajno Cupertino tovrstna dejstva zadrži zase.

Applov partner Foxconn namerava v svojih tovarnah v Indiji štirikrat povečati število zaposlenih, trdijo viri iz lokalne vlade, ki so govorili z agencijo Reuters. Tako se bo število delavcev s sedanjih 17.000 povečalo na 70.000.

Viri so za Reuters povedali: dva predstavnika vlade, ki sta seznanjena z zadevo, sta povedala, da namerava Applov dobavitelj Foxconn v dveh letih štirikrat povečati število zaposlenih v svoji tovarni iPhonov v Indiji, kar kaže na prilagoditev proizvodnje zaradi motenj na Kitajskem.

Ta obsežna širitev bo trajala nekaj časa (po poročilu dve leti), zato ne bo rešila trenutne krize. Vendar pa lahko najnovejši dogodki pospešijo načrte družbe Apple za zmanjšanje odvisnosti od Kitajske, da bi preprečili ponovitev takšnega položaja.

Analitiki banke JP Morgan so poročali, da se lahko do leta 2025 kar 25 % proizvodnje telefonov iPhone preseli v Indijo. V Indiji že izdelujejo telefone iPhone 14, ki so jih začeli izdelovati le nekaj tednov po začetku proizvodnje na Kitajskem. Načrt za naslednje leto je (domnevno), da se proizvodnja telefona iPhone 15 začne hkrati s proizvodnjo na Kitajskem.

Torej je ta serija že nekoliko razpršena, saj je proizvodnja razdeljena med tri podjetja, modele Pro pa izdeluje le Foxconn in sicer izključno v Zhengzhou.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki