marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Proizvodnja iPhone 14 Pro je močno prizadeta, Foxconn bo v Indiji početveril delovno silo


18.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Po zadnjih ocenah so skoraj vsi (95 %) telefoni iPhone izdelani na Kitajskem. Applova težava s centralizacijo je še hujša - 80 % vseh iPhonov je izdelanih v tovarni Foxconn v mestu Zhengzhou na Kitajskem. Ta tovarna se zdaj delno zapira zaradi kitajske politike "ničelnega COVID-a".

To bo najbolj prizadelo telefona iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max - v potezi brez primere je Apple uradno opozoril, da bo v naslednjih nekaj mesecih težko doseči proizvodne cilje, saj bo tovarna delovala z zmanjšano zmogljivostjo. Običajno Cupertino tovrstna dejstva zadrži zase.

Applov partner Foxconn namerava v svojih tovarnah v Indiji štirikrat povečati število zaposlenih, trdijo viri iz lokalne vlade, ki so govorili z agencijo Reuters. Tako se bo število delavcev s sedanjih 17.000 povečalo na 70.000.

Viri so za Reuters povedali: dva predstavnika vlade, ki sta seznanjena z zadevo, sta povedala, da namerava Applov dobavitelj Foxconn v dveh letih štirikrat povečati število zaposlenih v svoji tovarni iPhonov v Indiji, kar kaže na prilagoditev proizvodnje zaradi motenj na Kitajskem.

Ta obsežna širitev bo trajala nekaj časa (po poročilu dve leti), zato ne bo rešila trenutne krize. Vendar pa lahko najnovejši dogodki pospešijo načrte družbe Apple za zmanjšanje odvisnosti od Kitajske, da bi preprečili ponovitev takšnega položaja.

Analitiki banke JP Morgan so poročali, da se lahko do leta 2025 kar 25 % proizvodnje telefonov iPhone preseli v Indijo. V Indiji že izdelujejo telefone iPhone 14, ki so jih začeli izdelovati le nekaj tednov po začetku proizvodnje na Kitajskem. Načrt za naslednje leto je (domnevno), da se proizvodnja telefona iPhone 15 začne hkrati s proizvodnjo na Kitajskem.

Torej je ta serija že nekoliko razpršena, saj je proizvodnja razdeljena med tri podjetja, modele Pro pa izdeluje le Foxconn in sicer izključno v Zhengzhou.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki