marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Program start:Cloud ++ odpira svoja vrata


22.05.2014
Objavil: Thomas Bergant

Hekovnik in Si.mobil bosta letos že tretje leto zapored izvedla pospeševalniški program start:Cloud. Letošnji program, poimenovan start:Cloud ++, je namenjen mladim podjetjem start-up s poslovnimi rešitvami v oblaku in še posebej prilagojen za področje interneta stvari.

V programu vidi potencial vse več igralcev na trgu, saj so se letos iniciativi med drugim pridružili še Gigodesign, Beyond in Crowdfunding.si. Program start:Cloud ++ temelji na usmerjenem izobraževanju ter na sodelovanju z izkušenimi mentorji s tehničnega in poslovnega področja. Si.mobil bo zmagovalcu programa podelil nagrado v višini 10.000 EUR, medtem ko skupni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Najboljše aplikacije bodo objavljene na prvi slovenski spletni tržnici s poslovnimi rešitvami bizstore.si. Zainteresirani se lahko za sodelovanje v pet mesecev trajajočem programu prijavijo do 27. maja na spletni strani www.hekovnik.si/start-internet-of-things.

»S programom start:Cloud ++ podjetjem start-up pomagamo pri razvoju poslovne ideje ter predstavljanju ideje trgu in potencialnim investitorjem. Program je kombinacija predavanj, praktičnih delavnic in individualnega dela z mentorji,« je dejal Tomaž Frelih, izvršni direktor Hekovnika. »Kar 90 odstotkov vseh podjetij start-up nikoli ne ustvari dobička. Večina med njimi zaradi napačnih poslovnih odločitev. Zato poslovnemu področju v programu namenjamo vsaj tolikšno pozornost kot tehničnemu in sodelujoče naučimo uporabljati orodje Business Model Generation Canvas.«

Pri izvajanju programa bo poleg treh največjih partnerjev iniciative s predavanji in strokovno podporo sodelovalo še osem slovenskih podjetij. Zmagovalna ekipa programa bo prejela nagrado v višini 10.000 EUR, ki jo bo skupaj s podporo pri komuniciranju, distribuciji in monetizaciji zmagovalne rešitve zagotovil Si.mobil. Celotni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Zmagovalno rešitev bo izbrala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki s področja interneta stvari ter izkušeni podjetniki in investitorji.

»Iskanje sinergij z lokalnimi podjetji, kot je na primer Chipolo, sodi med ključne elemente Si.mobilovega uspeha. Program start:Cloud nam omogoča sodelovanje z mladimi podjetji s področja interneta stvari, ki ima v družbi vse pomembnejšo vlogo. Lanskoletni zmagovalci Enolyse so tudi z našo pomočjo idejo v enem letu razvili do točke, ko so prejeli investicijo tujega sklada tveganega kapitala in začeli pridobivati prednaročila za svojo rešitev. Njihov uspeh in uspeh tržnice bizstore.si dokazujeta, da so naša vlaganja v program start:Cloud smiselna, saj slovenskemu podjetniškemu okolju prinašajo pomembne koristi,« je o programu start:Cloud povedala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu.

Mesečna srečanja Cloudy:Days o trendih in orodjih pri razvijanju rešitev v oblaku
Poleg pospeševalniškega programa start:Cloud ++ bo Hekovnik v sodelovanju s Si.mobilom pripravljal tudi redna mesečna srečanja Cloudy:Days za vse, ki jih zanima razvijanje poslovnih rešitev v oblaku, pridobivanje tveganega kapitala, oživljanje podjetniških idej in ustvarjanje mreže poznanstev. Na srečanjih bodo svoje izkušnje z rešitvami v oblaku predstavili slovenski in tuji strokovnjaki in podjetniki. Hekovnik bo srečanja organiziral enkrat mesečno do konca decembra.

Srečanja Cloudy:Days omogoča Si.mobil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki