marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

TV - kraljica mobilnih vsebin?


27.03.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri južnokorejskemu proizvajalcu zabavne elektronike in mobilnih naprav Samsungu verjamejo, da bo televizija v naslednjih letih postala dominantna sila mobilnih vsebin na južno-ameriškem trgu mobilnih telefonov.

"Na mobilnem trgu v južni Ameriki bo televizija v naslednjih letih gonilna sila prodaje mobilnikov," je povedal André Varga, član ekipe za produkte pri Samsungu.

"Razne tehnologije, kot so video na zahtevo ali IPTV, niso pomembne. Kar šteje, so koristi uporabnikom. Nekaj, kar si vsi želijo gledati v npr. Braziliji, je televizija," je dodal Varga.

Čeprav je v bližnji prihodnosti za te aplikacije pričakovana uporaba WiMax tehnologije, pa Samsung trenutno preko TV sprejemnikov oglašuje CDMA in GSM tehnologije.

Korejci pa uporabljajo zelo močne kompresijske kodeke odprtega standarda, ki uspešno skrčijo velikost videov za uporabo v trenutnih mobilnih omrežjih. Družba pa v letu 2007 pričakuje predstavitev mobilne video tehnologije DMV.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki