marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

Prodaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu


22.05.2024
Objavil: Dare Gliha

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

Applov tržni delež je ostal nespremenjen, saj je 52 % vse prodaje pripadlo podjetju iz Cupertina, Samsung pa je svoj delež nekoliko povečal, in sicer s 27 % na 31 %.

Američani še ne želijo nadgraditi svojih telefonov, je razkril Jeff Fieldhack, direktor raziskav za Severno Ameriko. Število dobav se je v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2023 zmanjšalo predvsem zaradi takratnih visokih dobav telefonov iPhone 14 Pro in Pro Max, ki jih serija 15 ni mogla ponoviti. Zmanjšale so se tudi pošiljke telefonov z operacijskim sistemom Android v segmentih pod 300 dolarjev.

Na trgu nižjega cenovnega razreda še naprej prihaja do konsolidacije, predstavitve novih izdelkov pa se še naprej zmanjšujejo, saj proizvajalci postopoma opuščajo telefone LTE za modele 5G v kanalih operaterjev. Zaradi dodatnih stroškov povezljivosti 5G je proizvajalcem originalne opreme težko konkurirati, je povedal Maurice Klaehne, višji analitik.

Counterpoint napoveduje, da bomo v tretjem četrtletju opazili znake okrevanja. Takrat lahko nove predstavitve spodbudijo povpraševanje, poleg tega pa bo prišlo tudi do sezonske rasti zaradi praznikov in novih telefonov z generativnimi funkcijami umetne inteligence, kot so naprave iPhone 16.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki