marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Prodaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu


22.05.2024
Objavil: Dare Gliha

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

Applov tržni delež je ostal nespremenjen, saj je 52 % vse prodaje pripadlo podjetju iz Cupertina, Samsung pa je svoj delež nekoliko povečal, in sicer s 27 % na 31 %.

Američani še ne želijo nadgraditi svojih telefonov, je razkril Jeff Fieldhack, direktor raziskav za Severno Ameriko. Število dobav se je v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2023 zmanjšalo predvsem zaradi takratnih visokih dobav telefonov iPhone 14 Pro in Pro Max, ki jih serija 15 ni mogla ponoviti. Zmanjšale so se tudi pošiljke telefonov z operacijskim sistemom Android v segmentih pod 300 dolarjev.

Na trgu nižjega cenovnega razreda še naprej prihaja do konsolidacije, predstavitve novih izdelkov pa se še naprej zmanjšujejo, saj proizvajalci postopoma opuščajo telefone LTE za modele 5G v kanalih operaterjev. Zaradi dodatnih stroškov povezljivosti 5G je proizvajalcem originalne opreme težko konkurirati, je povedal Maurice Klaehne, višji analitik.

Counterpoint napoveduje, da bomo v tretjem četrtletju opazili znake okrevanja. Takrat lahko nove predstavitve spodbudijo povpraševanje, poleg tega pa bo prišlo tudi do sezonske rasti zaradi praznikov in novih telefonov z generativnimi funkcijami umetne inteligence, kot so naprave iPhone 16.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki