marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Raziskava: Multimedijski telefoni povečujejo prodajo dodatne opreme


10.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Trg dodatne mobilne opreme bo v letu 2007 proizvedel za 32 milijonov ameriških dolarjev dohodkov. Več kot polovica dohodkov bo prišla od prodaje opreme za multimedijske funkcije v mobilnikih. Glavni pritok dohodkov pa se bo več ali manj odvijal v prodajah pomnilniških kartic in v opremi za podatkovno povezovanje.

Analist družbe ABI Research: "Eden izmed bolj pomembnih faktorjev pri uspešni prodaji dodatne mobilne opreme je povečevanje multimedijskih funkcij v mobilnikih." Priljubljenost mobilnikov z glasbenimi funkcijami se odraža v velikem povpraševanju kvalitetnejših slušalk. Zmožnosti avdio in video predvajanja pa uporabnike pripravijo k nakupu večjih pomnilniških kartic. Tudi potrebe po povezovanju osebnega računalnika in mobilnika vse bolj naraščajo, tako da se tudi prodaja opreme za podatkovno povezovanje vse bolj povečuje.
"
"Mobilni proizvajalci pa se tudi zavedajo, da je potrebno za boljšo prodajo priložiti dodatke, kot so slušalke ali povezovalna oprema k samem prodajnem paketu. Tako lahko uporabniki bolje izkoristijo multimedijske funkcije v njihovih mobilnikih."

Družba ABI Research pa pričakuje vztrajno porast mobilne opreme v naslednjih petih letih. Vse to pa naj bi prineslo okoli 80 milijard dolarjev prihodka v letu 2012. Nenehne inovacije in napredek v tehnologiji skupaj v vse večji želji uporabnikov pri personaliziranju njihovih mobilnikov obeta zelo lepo tržno prihodnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki