marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Raziskava: Multimedijski telefoni povečujejo prodajo dodatne opreme


10.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Trg dodatne mobilne opreme bo v letu 2007 proizvedel za 32 milijonov ameriških dolarjev dohodkov. Več kot polovica dohodkov bo prišla od prodaje opreme za multimedijske funkcije v mobilnikih. Glavni pritok dohodkov pa se bo več ali manj odvijal v prodajah pomnilniških kartic in v opremi za podatkovno povezovanje.

Analist družbe ABI Research: "Eden izmed bolj pomembnih faktorjev pri uspešni prodaji dodatne mobilne opreme je povečevanje multimedijskih funkcij v mobilnikih." Priljubljenost mobilnikov z glasbenimi funkcijami se odraža v velikem povpraševanju kvalitetnejših slušalk. Zmožnosti avdio in video predvajanja pa uporabnike pripravijo k nakupu večjih pomnilniških kartic. Tudi potrebe po povezovanju osebnega računalnika in mobilnika vse bolj naraščajo, tako da se tudi prodaja opreme za podatkovno povezovanje vse bolj povečuje.
"
"Mobilni proizvajalci pa se tudi zavedajo, da je potrebno za boljšo prodajo priložiti dodatke, kot so slušalke ali povezovalna oprema k samem prodajnem paketu. Tako lahko uporabniki bolje izkoristijo multimedijske funkcije v njihovih mobilnikih."

Družba ABI Research pa pričakuje vztrajno porast mobilne opreme v naslednjih petih letih. Vse to pa naj bi prineslo okoli 80 milijard dolarjev prihodka v letu 2012. Nenehne inovacije in napredek v tehnologiji skupaj v vse večji želji uporabnikov pri personaliziranju njihovih mobilnikov obeta zelo lepo tržno prihodnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki