marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Prihajajo prenosniki z operacijskim sistemom Symbian


01.06.2009
Objavil: Igor Prešeren

Prenosni računalniki z operacijskim sistemom Symbian bodo po trditvah Tima Holbrowa, predsednika novoustanovljene fundacije Symbian kmalu na tržišču. Ali jih bomo torej kmalu videli, se zastavlja vprašanje? “Odgovor je vsekakor da,” pravi Holbrow. “Druga stvar pa je, ali bodo prenosni računalniki ostali samo prenosni računalniki.”

V intervijuju za TechRadar, ki ga je imel pred svojim govorom na konferenci Wireless and Mobile 09 v Londonu, je Holbrow razglabljal tudi o možnost, kako naj bi se prenosni računalniki razvili v mobilne naprave s procersorjem, ki naj bi se prilagajal okolju v katerega je umeščen.

“Vizija prihodnosti, kakršno si predstavljam, je da bi ljudje s seboj nosili eno samo procesno enoto, s katero bi lahko dostopali do podatkov iz različnih virov, imeli naj bi vhodno izhodne zmogljivosti, ki bi tako napravo avtomatično povezale z brezžično tipkovnico in zaslonom, takoj ko jo prinesemo domov, umetna inteligenca pa naj bi se sama prilagajala trenutnim potrebam,” je razložil malo bolj natančno.

“Mislim da je Symbian zelo primeren za nalogo operacijskega sistem v takih napravah,” še dodaja Holbrow.

“To kar si želimo doseči pri fundaciji Symbian,je korak proti takoimenovanemu superzdruževanju…to pomeni vse tehnološke naprave združiti v eno samo napravo. Napovedujemo, da bodo v roku dveh ali treh let mobilne naprave začele prodirati v svet prenosnih računalnikov, tako kot se že povsem očitno kamere in fotoaparati združujejo z mobilnimi telefoni.”

Zapuščina Psiona

Holbrow je na konferenci Wireless and Mobile 09 govoril še pozitivnih vidikih Symbiana kot novonastalega odprtega sistema. Neprofitna fundacija Symbian je namreč po novem popolna lastnica celotne platforme. Ironija pri vsej stvari je, da je OS Symbian naslednik Psionovega operacijskega sistema EPOC, ki je deloval na mobilnih napravah in malih Notebookih Series 7.

Seveda je vprašanje na mestu, katera družba je trenutno zmožna predstaviti tak super telefon oziroma prenosnik s Symbianom kot OS, povsem možnen kandidat je tako naprimer Samsung, ki že uporablja tak operacijski sistem v svojih napravah, kakršna je Omnia HD.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki