marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Prihajajo brezžični polnilniki Qi2


22.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Qi2 (izgovori se "chee two") je najnovejši standard brezžičnega polnjenja konzorcija WPC (Wireless Power Consortium), ki je bil napovedan na začetku leta 2023. Od takrat nismo slišali veliko, vendar je WPC zdaj izdal sporočilo za javnost, ki potrjuje, da prva serija polnilnikov Qi2 končuje certifikacijsko testiranje in bo do potrošnikov prišla še pred prazniki.

Qi2 je na voljo v dveh profilih, pri čemer profil MPP (Magnetic Power Profile) temelji na Applovi tehnologiji MagSafe, ki jo je Cupertino prispeval k WPC, in ponuja do 15 W hitrosti polnjenja ter magnetno pritrditev. Drugi profil je izboljšana različica razširjenega profila napajanja (Extended Power Profile - EPP), ki ne vsebuje magnetnega pritrdišča, vendar še vedno podpira naprave Qi2 in ponuja dvakrat večjo hitrost polnjenja (30 W).

"Navdušeni smo, da naši člani hitro sprejemajo Qi v2.0 in gradijo ekosisteme dodatne opreme za naprave Qi2. Pričakujemo, da bo Qi v2.0 hitro postal dejanski svetovni standard za brezžično polnjenje," je povedal Fady Mishriki, predsednik upravnega odbora WPC.

Ključna prodajna točka polnilnikov Qi2 je njihova sposobnost magnetne pritrditve na naprave iOS in Android ter brezžične dodatke, kot so etuiji za slušalke in pametne ure. V sporočilu za javnost WPC je bilo potrjeno, da bo serija iPhone 15 med prvimi napravami, ki bodo imele koristi od novega standarda, proizvajalci dodatne opreme, kot so Belkin, Mophie, Anker in Aircharge, pa že preizkušajo svoje izdelke Qi2, ki bodo kmalu predstavljeni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki