marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Naslednji mesec prihaja MediaTek Dimensity 9200 z jedrom Cortex-X3


28.10.2022
Objavil: Dare Gliha

MediaTek je lani izdal prvi čipset, ki je temeljil na 4 nm proizvodnem procesu TSMC in je bil med prvimi, ki je uporabljal ARM-ovo visoko zmogljivo jedro Cortex-X2. In ker je november tik pred vrati, je logično pričakovati, da bo podjetje izdalo naslednjo generacijo svojega paradnega čipovja.

Po navedbah zaupanja vrednega namigovalca se MediaTek naslednji mesec pripravlja na izdajo SoC Dimensity 9200 z ARM-ovim jedrom Cortex-X3 na čelu, ki obljublja 25-odstotno povečanje zmogljivosti v primerjavi s predhodnikom.

Pričakuje se tudi nastop novega grafičnega procesorja Immortalis G715, ki bo še dodatno povečal zmogljivost. SoC bo še vedno temeljil na 4nm proizvodnem vozlišču TSMC in bo verjetno uporabljal ista jedra Cortex-A710 in Cortex-A510 kot prej.

Dimensity 9200 naj bi prišel veliko prej kot njegov predhodnik v različne telefone podjetij vivo in Oppo že decembra 2022.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki