marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Pričenja se MWC 2013


MWC 2013

25.02.2013
Objavil: Andrej Bergant

Z današnjim dnem se začne eden največjih dogodkov povezanih z mobilno telefonijo Mobile World Congress, ki bo tudi letošnje leto potekal v Barceloni, vendar na drugem prireditvenem prostoru kot lani. Sejem bo potekal od ponedeljka 25., do četrtka 28. februarja. Nekaj novosti so proizvajalci mobilnih rešitev ponudili že danes ali že v preteklem tednu, največ pa jih pričakujemo jutri.

Na kar 240000 kvadratnih metrih površine se bo predstavilo preko 1700 podjetji. Med njimi bosta tudi dve slovenski: Iskratel iz Kranja, ki je vodilno podjetje za telekomunikacijsko opremo, ter VPD Bled, ki se predstavlja s SMART aplikacijo in mHealth rešitvijo za bolnike s sladkorno boleznijo. Aplikacija jim omogoča vnos in shranjevanje izmerjenih vrednosti količine sladkorja v krvi za lažje kontroliranje bolezni. Poleg predstavitev podjetij bo za obiskovalce organiziranih ogromno seminarjev različnih tematik.

Kot že omenjeno, se kar nekaj proizvajalcev opreme odloči predstaviti svoje novosti že pred samim dogodkom. Letos je bil med prvimi HTC, ki je predstavil pametni mobilnik HTC ONE. Med današnjimi odmevnimi predstavitvami je Mozila Firefox OS, ki so hkrati s predstavitvijo povsem novega operacijskega sistema predstavili tudi že nekaj mobilnih telefonov, na katerih bo nameščen njihov sistem.

Samsung pa je najavil novi Samsung Galaxy Note 8.0, ki naj bi bil konkurenca iPad miniju. Poganja ga štirijedrni 1,6 GHz procesor, ekran ima ločljivost 1280 x 800 pik, na njem pa teče Android Jelly Bean 4.1.2..

V Barceloni je tudi ekipa mobile.si, ki vam bo dnevno ponudila sveže informacije iz dogodka. Sledite nam lahko na naši Facebook strani, načrtujemo pa seveda vse sveže novice in fotografije s sejma.

Fotografije pridno polnimo v naš album na naslovu album.mobile.si ...

fotografije
MWC 2013
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki