marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

V ZDA prepoved uporabe mobilnikov med vožnjo?


27.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

V ZDA si telo za varnost prometa prizadeva zakonsko uveljaviti prepoved uporabe mobilnikov za volanom. Vse večja uporabnost in multifunkcionalnost mobilnikov, vključno s socialnimi omrežji, precej povečuje možnost nesreč. Omenjena agencija tako priporoča prepoved pisanja SMS-ov, tvitanja, klicanja celo uporabe prostoročnih bluetooth naprav med vožnjo.

"Vsako leto so predstavljene nove naprave", je dejala predsednica NTSB (National Transportation Safety Board) Deborah Hersman. "Ljudje si želijo posodobiti svojo Facebook stran ali kaj potvitati, kot da bi bili za pisalno mizo, a so vendar za volanom. Priporočila baziramo po raziskavah številnih nesreč, kjer so bile zmede zaradi elektronskih naprav glavni faktor."

Nobena država v ZDA pa ni primorana sprejeti priporočila NTSB in prvi pokazatelji se nagibajo ravno v to smer. Zakonodajalci si nekako ne želijo srda glasovalcev vajenih uporabe pametnih mobilnikov na cestah. Vsaj tako menijo pri NY Times.

Vsaka prepoved pa se bo dotaknila tudi proizvajalcev avtomobilov. Vse več se jih namreč odloča za brezžične integracije v njihova vozila. Trenutno stanje je tako, da je v devetih državah prepoved uporabe mobilnika, v 35-ih pa uporaba SMS sporočil med vožnjo.

Hersmanova je še dodala: "Pri ljudeh zna povzročiti to precej slabe volje. Ne želimo si priljubljenosti, želimo storiti pravo stvar. Priznamo, da ne bo lahko, vendar priporočila imajo dober namen. Tudi čas je že za to."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki