marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

V ZDA prepoved uporabe mobilnikov med vožnjo?


27.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

V ZDA si telo za varnost prometa prizadeva zakonsko uveljaviti prepoved uporabe mobilnikov za volanom. Vse večja uporabnost in multifunkcionalnost mobilnikov, vključno s socialnimi omrežji, precej povečuje možnost nesreč. Omenjena agencija tako priporoča prepoved pisanja SMS-ov, tvitanja, klicanja celo uporabe prostoročnih bluetooth naprav med vožnjo.

"Vsako leto so predstavljene nove naprave", je dejala predsednica NTSB (National Transportation Safety Board) Deborah Hersman. "Ljudje si želijo posodobiti svojo Facebook stran ali kaj potvitati, kot da bi bili za pisalno mizo, a so vendar za volanom. Priporočila baziramo po raziskavah številnih nesreč, kjer so bile zmede zaradi elektronskih naprav glavni faktor."

Nobena država v ZDA pa ni primorana sprejeti priporočila NTSB in prvi pokazatelji se nagibajo ravno v to smer. Zakonodajalci si nekako ne želijo srda glasovalcev vajenih uporabe pametnih mobilnikov na cestah. Vsaj tako menijo pri NY Times.

Vsaka prepoved pa se bo dotaknila tudi proizvajalcev avtomobilov. Vse več se jih namreč odloča za brezžične integracije v njihova vozila. Trenutno stanje je tako, da je v devetih državah prepoved uporabe mobilnika, v 35-ih pa uporaba SMS sporočil med vožnjo.

Hersmanova je še dodala: "Pri ljudeh zna povzročiti to precej slabe volje. Ne želimo si priljubljenosti, želimo storiti pravo stvar. Priznamo, da ne bo lahko, vendar priporočila imajo dober namen. Tudi čas je že za to."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki