marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

V New Yorku sodišče podprlo prepoved mobilnikov v šolah


20.06.2008
Objavil: Dare Gliha

V New Yorku se je pred kratkim končal sodni postopek, s katerim so dosegli ukinitev prepovedi mobilnikov v šolah. Prepoved so uvedli septembra 2005, saj so v šolah želeli zadržati disciplino in varnost. Študentom so skladno z uredbo pričeli mobilnike zasegati takoj naslednje leto.

Z zakonom niso bili zadovoljni starši, ki so se preko odvetnikov na to odločitev pritožili. Sodišče se z mišljenjem staršev ni strinjalo. »Prepoved mobilnikov v šolah ne vpliva na pravice staršev,« je povedala predstavnica sodišča Angela Mazzarelli. Zgodba verjetno še ni končana, saj starši razmišljajo o pritožbi na višje sodiče.

Ker se problem uporabe mobilnih telefonov v šolah pojavlja tudi pri nas, smo na Ministrstvo za šolstvo in šport povprašali, ali so ravnateljem šol in dekanom poslali navodila o ravnanju. Mihaela Praprotnik z ministrstva nam je sporočila, da pravila v zvezi z uporabo mobilnikov v šolah niso napisana v pravilnikih, ki jih je sprejelo ministrstvo. To pomeni, da si pravila glede uporabe mobilnika v šoli postavi vsaka šola ali fakulteta sama.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki