marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

V New Yorku sodišče podprlo prepoved mobilnikov v šolah


20.06.2008
Objavil: Dare Gliha

V New Yorku se je pred kratkim končal sodni postopek, s katerim so dosegli ukinitev prepovedi mobilnikov v šolah. Prepoved so uvedli septembra 2005, saj so v šolah želeli zadržati disciplino in varnost. Študentom so skladno z uredbo pričeli mobilnike zasegati takoj naslednje leto.

Z zakonom niso bili zadovoljni starši, ki so se preko odvetnikov na to odločitev pritožili. Sodišče se z mišljenjem staršev ni strinjalo. »Prepoved mobilnikov v šolah ne vpliva na pravice staršev,« je povedala predstavnica sodišča Angela Mazzarelli. Zgodba verjetno še ni končana, saj starši razmišljajo o pritožbi na višje sodiče.

Ker se problem uporabe mobilnih telefonov v šolah pojavlja tudi pri nas, smo na Ministrstvo za šolstvo in šport povprašali, ali so ravnateljem šol in dekanom poslali navodila o ravnanju. Mihaela Praprotnik z ministrstva nam je sporočila, da pravila v zvezi z uporabo mobilnikov v šolah niso napisana v pravilnikih, ki jih je sprejelo ministrstvo. To pomeni, da si pravila glede uporabe mobilnika v šoli postavi vsaka šola ali fakulteta sama.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki