marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

članki

Prenos podatkov brez SMS sporočil presegel 10 milijard ameriških dolarjev


01.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po navedbah družbe Informa's World Cellular Data Metrcics (WCDM) je svetovni prenos podatkov brez vključenih SMS sporočil je presegel 10 milijard ameriških dolarjev v prvem četrtletju leta 2007. Skupno 11,3 milijarde ameriških dolarjev napram 8,1 milijarde ameriških dolarjev v istem obdobju lani pomeni porast za skoraj polovico.

Te številke kažejo, da že skoraj ena tretjina mobilnega prenosa podatkov prihaja z drugih storitev in ne SMS sporočil. To pomeni, da so se operaterjem začela vračati sredstva, vložena v napredno tehnologijo.

Toda to ne pomeni konca SMS sporočil. Svetovni prenos SMS sporočil raste iz leta v leto za okoli 50 odstotkov in je bilo v prvem četrtletju leta 2007 poslanih kar 620 milijard SMS sporočil, kot pravijo pri WCDM. Prihodki iz naslova SMS sporočil so zrasli za 23 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je skupaj z ostalim prenosom podatkov ustvarilo 34,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov v tem četrtletju, kar je najvišja vrednost do sedaj.

V raziskavo WCDM-ja je bilo zajetih 70 operaterjev, katerih prihodki od prenosa podatkov se gibljejo od zgolj 1 odstotka (Vodafone Egypt) do preko 70 odstotkov (KFT, Koreja).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki