marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe Huawei spogleduje s trgom osebnih računalnikov in monitorjev?
23.09.2020

Po spletu so zaokrožile govorice, da se Huawei spogleduje z vstopom na trg prenosnih računalnikov in monitorjev. Ali gre pri tem za težave na mobilnem delu ali le kot odgovor na Xiaomijev pritisk na ta trg, pa trenutno ni znano.

slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

članki

Prenos podatkov brez SMS sporočil presegel 10 milijard ameriških dolarjev


01.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po navedbah družbe Informa's World Cellular Data Metrcics (WCDM) je svetovni prenos podatkov brez vključenih SMS sporočil je presegel 10 milijard ameriških dolarjev v prvem četrtletju leta 2007. Skupno 11,3 milijarde ameriških dolarjev napram 8,1 milijarde ameriških dolarjev v istem obdobju lani pomeni porast za skoraj polovico.

Te številke kažejo, da že skoraj ena tretjina mobilnega prenosa podatkov prihaja z drugih storitev in ne SMS sporočil. To pomeni, da so se operaterjem začela vračati sredstva, vložena v napredno tehnologijo.

Toda to ne pomeni konca SMS sporočil. Svetovni prenos SMS sporočil raste iz leta v leto za okoli 50 odstotkov in je bilo v prvem četrtletju leta 2007 poslanih kar 620 milijard SMS sporočil, kot pravijo pri WCDM. Prihodki iz naslova SMS sporočil so zrasli za 23 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je skupaj z ostalim prenosom podatkov ustvarilo 34,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov v tem četrtletju, kar je najvišja vrednost do sedaj.

V raziskavo WCDM-ja je bilo zajetih 70 operaterjev, katerih prihodki od prenosa podatkov se gibljejo od zgolj 1 odstotka (Vodafone Egypt) do preko 70 odstotkov (KFT, Koreja).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki