marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Preizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy


15.04.2024
Objavil: Dare Gliha

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

Aplikacija Try Galaxy, ki je bila prej prilagojena uporabnikom iOS-a, je zdaj prvič na voljo na vseh napravah Android, vključno s starejšimi modeli Samsung Galaxy, kar še več uporabnikom omogoča raziskovanje najnovejših funkcij serije Galaxy S24 in uporabniškega vmesnika One UI 6.1.

Kaj je novega: Raziščite Galaxy AI s pomočjo pripomočkov in tutorialov
Posodobljena aplikacija Try Galaxy simulira izkušnjo gledanja pravega domačega zaslona Galaxy S24. Ko uporabniki vstopijo v aplikacijo, jim tutoriali in interaktivna vsebina pomagajo krmariti po najnovejšem vmesniku.

Nov pripomoček na drugi strani začetnega zaslona prikazuje osnovne funkcije serije Galaxy S24, ki jih poganja umetna inteligenca, in njene napredne funkcije za kamero. Uporabniki se lahko dotaknejo vsakega predmeta in si ogledajo kratke predstavitvene videe, ki pojasnjujejo lastnosti in kako se uporabljajo v vsakdanjem življenju. Ogledani elementi bodo označeni s kljukico, tako da lahko uporabniki enostavno spremljajo svoj napredek.

Med funkcijami, ki jih bodo zainteresirani uporabniki lahko preizkusili s »testno vožnjo«, je Samsung izpostavil naslednje:
● Sprotni prevod: Komunicirajte brez jezikovnih ovir s prevajanjem v realnem času za prevajanje klicev v obe smeri, integrirano v izvorno aplikacijo. Brez truda stopite v stik s taksistom ali rezervirajte restavracijo v tuji državi z glasovnimi in besedilnimi prevodi telefonskih klicev, podprtimi v 13 jezikih.
● Pomoč za zapiske: Delajte zapiske kot običajno, vendar s takojšnjimi povzetki, ki jih ustvari umetna inteligenca, da olajša in organizira vaše zapiske. Spremenite dolge odstavke v naslove za večjo jasnost. Funkcija omogoča samodejno oblikovanje, preverjanje črkovanja in prevode.
● Pomoč za pisanje: Prilagodite ton besedilnega sporočila za vsako priložnost, od poklicne do neformalne. Pošljite organiziran dnevni red sestanka svojemu šefu in klepetajte s prijatelji iz tujih držav s prijatelji v francoščini ali španščini. Umetna inteligenca, vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko tudi prevaja sporočila v realnem času v 13 jezikov, tako da lahko uporabniki bolje komunicirajo kljub kulturnim in jezikovnim oviram.
● Pomoč pri fotografiranju: Ustvarite popoln posnetek z Generativnim urejanjem (Generative Edit), funkcijo umetne inteligence, ki uporabnikom omogoča spreminjanje velikosti, premikanje ali celo odstranjevanje predmetov na fotografijah. V trenutku prilagodite kompozicijo fotografije s Predlogi za urejanje (Edit Suggestion). S funkcijo Izbris odsevov (Erase Reflection) pa samodejno odstranite neželene sence in odseve svetlobe.
● Iskanje v Googlu z obkroževanjem: Obkrožite stvar, ki vam pade v oči, in iščite kar koli na zaslonu, ne da bi preklapljali med aplikacijami. Ko uporabniki v objavi na družabnem omrežju vidijo nekaj, kar jim je všeč, z dolgim pritiskom na gumb Domov in obkroženjem slike dobijo takojšnje in uporabne rezultate iskanja na želeno temo. Odvisno od lokacije bodo na voljo tudi rezultati, ki jih poganja umetna inteligenca.

Poleg funkcij umetne inteligence aplikacija predstavlja tudi napredna orodja za kamero serije Galaxy S24. Skozi poglobljene video tutoriale iz prve roke se lahko uporabniki naučijo posneti jasne, svetle fotografije ponoči in od daleč z Nightography Zoom, snemajo mirne videoposnetke hitro premikajočih se predmetov s Super Steady in posnamejo osupljive portrete in selfije v portretnem načinu.

Dodatne posodobitve in razpoložljivost
V aplikaciji si lahko uporabniki ogledajo tudi nove Galaxy teme ali ozadja zunaj menija Ozadja, ki je na voljo na Galaxy S24 Ultra. Poleg tega so za prenos na voljo tri vrste umetniških ozadij, vključno z grafiti in pop artom.

Če želite izvedeti več o ekosistemu Galaxy, lahko pregledate informativne kartice, na katerih so predstavljene funkcije, kot so brezhibna povezljivost več naprav, možnosti za izmenjavo datotek in podatki o telesni sestavi, ki so na voljo prek storitve Samsung Health. Za hiter uvod v najnovejšo izkušnjo preklopa si lahko uporabniki ogledajo tudi uvodne videoposnetke, ki prikazujejo Galaxy Z Flip5 in Z Fold5 v akciji.

Aplikacija Try Galaxy trenutno podpira 20 jezikov v 120 državah in je od lansiranja leta 2022 dosegla več kot 18 milijonov kumulativnih prenosov. Vsi zainteresirani si lahko novo aplikacijo Try Galaxy naložijo s skeniranjem QR kode ali klikom na trygalaxy.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki