marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Predstavitev Samsungovega paradnega konja Galaxy S


03.06.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je včeraj v Zurich-u zbranim novinarjem in partnerjem predstavil svoj najnovejši mobilnik z imenom Galaxy S (GT-I9000), za katerega upajo, da bo po svetu postal velika prodajna uspešnica.

Na zanimivi predstavitvi v Hallenstadion-u, katero si lahko ogledate tudi na spodnjem videu, so predstavili vse večje funkcije, ki naj bi ta mobilnik naredile prepoznavnega in med uporabniki priljubljenega.

Galaxy S deluje na operacijskem sistemu Android 2.1, bo pa po besedah predstavnika Samsungovega oddelka pametnih telefonov, g. Min Kwon-a nadgradljiv, saj je že potrjen za nadgradnjo na Android 2.2, ko bo le-ta seveda na voljo.

"Galaxy S bo postavil nove standarde za pametne mobilnike, kar lahko trdimo na podlagi zanimanja in navdušenja s strani operaterjev in prodajalcev," je povedal JK Shin, predsednik mobilnega oddelka. "Samsung Galaxy S je idealna naprava za ljudi po vsem svetu, ki si želijo nekaj več. Prepričani smo, da bo ta naprava žela uspehe na vseh trgih," je še dodal.

Galaxy S bo zaradi velikega zaslona, kateri v diagonalo meri kar 4 palce priročen tudi kot "bralnik elektronskih knjig", čeprav sem sam mnenja, da je zaslon te velikosti za udobno prebiranje e-knjig vseeno malenkost premajhen. Če pa se boste za ta korak vseeno odločili, boste tekst pregledovali na Super AMOLED zaslonu, ki je v primerjavi z ostalimi zasloni 20% svetlejši, ob enem pa do 80% bolj berljiv ob močni sončni svetlobi.

Po predstavitvi smo imeli priložnost, da se z mobilnikom tudi malo "poigramo", tako da sem lahko testiral, kako se obnese vgrajeni gigaherčni procesor v praksi. Lahko rečem, da je mobilnik hiter. Zanimiva je tudi nova rešitev pisanja, saj lahko s prsti le drsimo po črkah in telefon samodejno zazna napisano besedo, glede na izbrani jezik.

Galaxy S je zastavonoša celotne serije pametnih telefonov, katere ima Samsung še namen predstaviti tekom leta, žal pa mobilnik zaenkrat še ni na voljo potencialnim kupcem. Severneje od nas (Avstrija, Švica) naj bi bil na voljo od 18. tega meseca, pri nas pa žal šele v avgustu. Več o telefonu in funkcijah si lahko ogledate v naši predstavitvi.


fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki