marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nove študije niso pokazale povezave med možganskim rakom in uporabo mobilnih telefonov


21.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Dolgoročna ali kratkoročna uporaba mobilnih telefonov ni povezana s tveganjem možganskega raka, vsaj po rezultatih raziskave, ki je bila objavljena 6. decembra v dnevniku National Cancer inštituta na Danskem.

Joachim Schuz iz danskega inštituta za epidemijo raka iz Copenhagena in njegovi kolegi so naredili študijo na 420.095 uporabnikih mobilnih telefonov in niso odkrili nikakršne povezave med uporabo mobilnika in povečanjem tveganja, da bi oboleli za rakom.

Široko razširjena uporaba mobilnih telefonov je med uporabniki povečala skrbi glede zdravstvenega tveganja. Antene mobilnih telefonov oddajajo elektromagnetno polje, ki lahko predre v človeške možgane, zato so se znanstveniki spraševali, če lahko povzroča tumorje na glavi ali vratu.

Avtorji raziskave niso opazili povezave med uporabo mobilnika in možganskimi ali ostalimi tumorji. Pri uporabnikih, ki uporabljajo mobilni telefon že več kot deset let, niso opazili nikakršne povezave med uporabo telefona in tveganjem možganskega raka. Ugotovili so, da ni povezave med rakom in uporabo mobilnika.

»Uporabljene metode niso pokazale nikakršne korelacije med dejanskim tveganjem možganskega raka, niti pri kratkoročni uporabi niti pri dolgoročni,« so zapisali avtorji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki