marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Nove študije niso pokazale povezave med možganskim rakom in uporabo mobilnih telefonov


21.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Dolgoročna ali kratkoročna uporaba mobilnih telefonov ni povezana s tveganjem možganskega raka, vsaj po rezultatih raziskave, ki je bila objavljena 6. decembra v dnevniku National Cancer inštituta na Danskem.

Joachim Schuz iz danskega inštituta za epidemijo raka iz Copenhagena in njegovi kolegi so naredili študijo na 420.095 uporabnikih mobilnih telefonov in niso odkrili nikakršne povezave med uporabo mobilnika in povečanjem tveganja, da bi oboleli za rakom.

Široko razširjena uporaba mobilnih telefonov je med uporabniki povečala skrbi glede zdravstvenega tveganja. Antene mobilnih telefonov oddajajo elektromagnetno polje, ki lahko predre v človeške možgane, zato so se znanstveniki spraševali, če lahko povzroča tumorje na glavi ali vratu.

Avtorji raziskave niso opazili povezave med uporabo mobilnika in možganskimi ali ostalimi tumorji. Pri uporabnikih, ki uporabljajo mobilni telefon že več kot deset let, niso opazili nikakršne povezave med uporabo telefona in tveganjem možganskega raka. Ugotovili so, da ni povezave med rakom in uporabo mobilnika.

»Uporabljene metode niso pokazale nikakršne korelacije med dejanskim tveganjem možganskega raka, niti pri kratkoročni uporabi niti pri dolgoročni,« so zapisali avtorji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki