marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

NetBlender predstavlja tehnologijo, ki povezuje iPhone in Blu-ray


07.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

NetBlender je objavil novo Blue-ray Disc tehnologijo, ki omogoča napravam, kot sta iPhone in iPod Touch povezovanje z vsebinami na Blu-ray diskih. Ta tehnologija, imenovana BD Touch vzpostavi dvosmerno komunikacijo med WiFi povezavo, ki jo ima iPhone in spletno povezavo, ki je že vgrajena v Blue-ray predvajalnike. Tako se lahko preko te povezave prenašajo video vsebine, tekst, glasba in ukazi enoti.

BD Touch tako poveže izkušnjo gledanja velikega domačega kino zaslona z mobilnostjo, ki jo ponuja iPhone. Umetna inteligenca iPhona omogoča nepredstavljivo uporabniško interakcijo v primerjavi z ostalimi podobnimi ročnimi napravami. BD Touch aplikacije uporabljajo vse prednosti iPhonovega GPS sistema, 3D senzorjev in QWERTY tipkovnice. BD Touch aplikacije bodo prav tako delovale na vsakem Blu-ray Disc predvajalniku, ki bo omogočal BD Live. Eden izmed takšnih je na primer PlayStation 3.

Ostale nadgradnje BD Touch vključujejo:

 • Prenos digitalnih kopij filmov z Blue-ray diska na iPhone
 • Avtomatsko katalogiziranje uporabnikovih Blue-ray kompilacij in predlaganje novih filmov
 • Prikazovanje kratke vsebine in dodatnih informacij glede filma v sinhronizaciji z filmom
 • Preobrazbo obstoječih Blu-ray diskov v igre, ki bodo uporabljale iPhone za upravljanje

  Vse dodatne informacije glede BD Touch in BD Touch SDK lahko najdete na http://www.netblender.com.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki