marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Potniki nočejo mobilnih telefonov na letalih


21.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Nekaj dni po tem, ko je nizkocenovna letalska družba Ryanair oznanila načrte o ponudbi mobilnih storitev na njihovih letih, je konkurenčna družba Monarch objavila rezultate ankete, ki je bila opravljena lansko leto.

Rezultati ankete so pokazali, da okoli 67 % potnikov noče poslušati nadležnih zvonjenj mobilnikov drugih ljudi, ter da bi bila to ena izmed najbolj motečih stvari med letom.

Več kot 1500 potnikov letalske družbe Monarch je odgovorilo na anketo, v kateri so morali odgovoriti na tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom. Na vrhu liste "motečih stvari" je bilo z 78 % trkanje zadaj sedečih v sedeže, z 69 % pa je bilo zelo moteče tudi nagibanje sedežev spredaj sedečih potnikov.

Kljub trenutni prepovedi uporabe mobilnih telefonov na letalih je večina potnikov prepričana o moteči uporabi le-teh in tako so s 67 % "osvojili" tretje mesto najbolj nezaželenih stvari na letalskih letih. Četrto mesto (53 %) pa je bilo rezervirano za potnike z neprijetnim vonjem.

Anketa, ki je zabeležila glasove 1548 potnikov letalske družbe Monach, je bila izvedena novembra 2005. Anketiranci so morali izbrati tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom.

Rezultati ankete:

78 % Trkanje v sedež zadaj sedečih potnikov

69 % Spredaj sedeči potniki, ki nagnjejo sedež

67 % Uporaba mobilnikov med letom

53 % Potniki z neprijetnim vonjem

18 % Nepriljubljeni potniki

10 % Potniki, ki puščajo zanemarjene toalete

3 % Ostali potniki, ki poslušajo glasbo ali igrajo igre

1 % Prezgovorni potniki

1% Prezaljubljeni potniki

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki