marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Potniki nočejo mobilnih telefonov na letalih


21.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Nekaj dni po tem, ko je nizkocenovna letalska družba Ryanair oznanila načrte o ponudbi mobilnih storitev na njihovih letih, je konkurenčna družba Monarch objavila rezultate ankete, ki je bila opravljena lansko leto.

Rezultati ankete so pokazali, da okoli 67 % potnikov noče poslušati nadležnih zvonjenj mobilnikov drugih ljudi, ter da bi bila to ena izmed najbolj motečih stvari med letom.

Več kot 1500 potnikov letalske družbe Monarch je odgovorilo na anketo, v kateri so morali odgovoriti na tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom. Na vrhu liste "motečih stvari" je bilo z 78 % trkanje zadaj sedečih v sedeže, z 69 % pa je bilo zelo moteče tudi nagibanje sedežev spredaj sedečih potnikov.

Kljub trenutni prepovedi uporabe mobilnih telefonov na letalih je večina potnikov prepričana o moteči uporabi le-teh in tako so s 67 % "osvojili" tretje mesto najbolj nezaželenih stvari na letalskih letih. Četrto mesto (53 %) pa je bilo rezervirano za potnike z neprijetnim vonjem.

Anketa, ki je zabeležila glasove 1548 potnikov letalske družbe Monach, je bila izvedena novembra 2005. Anketiranci so morali izbrati tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom.

Rezultati ankete:

78 % Trkanje v sedež zadaj sedečih potnikov

69 % Spredaj sedeči potniki, ki nagnjejo sedež

67 % Uporaba mobilnikov med letom

53 % Potniki z neprijetnim vonjem

18 % Nepriljubljeni potniki

10 % Potniki, ki puščajo zanemarjene toalete

3 % Ostali potniki, ki poslušajo glasbo ali igrajo igre

1 % Prezgovorni potniki

1% Prezaljubljeni potniki

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki