marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Potni list za nakup predplačniškega mobilnika?


30.10.2008
Objavil: Igor Prešeren

Dnevi, ko so bili kupci predplačniških paketov mobilnih telefonov povsem anonimni, so vsaj v Veliki Britaniji očitno končani. Na plan so namreč prišli načrti vlade, po katerih bo v prihodnosti predplačniški paket možno kupiti le ob predložitvi identifikacijskega dokumenta in registraciji naslova in imena uporabnika.

Viri iz Whitehalla (vladna palača) pravijo, da bo register mobilnih telefonov predstavljen kot del novega zakona, ki ga bojo ministri predstavili v naslednjem letu.

S to potezo, ki bo več kot 40 milijonov uporabnikov predplačniških telefonov privedla v razkritje identitete; vlada računa da bo zadala velik udarec kriminalnim združbam in posameznikom, ki jim bojo otežene privatne komunikacije.

Kot poroča Sunday Times, se je že več telefonskih družb udeležilo pogovorov z vladnimi predstavniki, odgovornim i za sestavo in pripravo zakona. Med temi družbami je tudi Vodafone, katerega večino, kar 72 % uporabnikov uporablja predplačniške telefone.

Kakorkoli že, uradniki v Home Office medtem že opozarjajo sekretarko za domovinsko varnost jacqui Smith, da utegne biti nastala baza podatkov že sama po sebi močno sporna.
Več o dogajanju v zvezi s tem bo sledilo kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki