marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Potepanje po sejmišču


11.03.2006
Objavil: Dare Gliha

Včerajšnji dan je minil v znamenju ogleda preostanka sejma, saj je poleg mobilne telefonije na njem videti marsikaj novega. Zjutraj smo se najprej odpravili na podrobnejšo predstavitev Samsungove nove prenosne tabletPC naprave, imenovane [url=http://www.mobile.si/album/showphoto.php?photo=30639&cat=1319]Q1[/url].

Napravo so razvili v sodelovanju z Microsoftom in Intelom, omogoča pa popolno Windows združljivost programske opreme. Velikost zaslona je 7 palcev, vgrajen pa ima lahko trdi disk velikosti od 40 do 60 GB. Zakaj vam omenjam to napravo? Ker bo kmalu omogočala poleg WiFi povezovanja še UMTS povezovanje preko CF UMTS kartice, ki bo na voljo v prihajajočih mesecih.

Po tiskovni konferenci smo se odpravili "pohajkovati" po sejmišču, saj je bil petek naš zadnji dan na sejmu. Ker je sejmišče ogromno, smo se ločili na dve ekipi, da bi vam preko slik pokazali kar se da veliko sejemskega dogajanja. Tako smo naleteli na znane proizvajalce, kot so Intel, Microsoft, IBM ipd, pa tudi ogromno neznanih, ki iščejo svoj prostor pod soncem. Saj se še spomnite, kako smo vam lani predstavili mobilno podjetje Pantech? Tudi letos so prisotni s še večjim razstavnim prostorom in še boljšo mobilno ponudbo. Poleg njih smo letos zasledili še novo podjetje VK, ki je predstavilo precej zanimivih mobilnikov, med drugim tudi takega v velikosti kreditne kartice. Še ena novost je bila opazna in sicer skupen razstavni prostor Alcatela in TCL-ja kot združenega podjetja. Precej je razočarala Motorola, ki praktično ni imela razstavljenega mobilnega telefona (če pustimo ob strani dve vitrini s starimi modeli) ter Nokia, ki ravno tako ni predstavila kake večje novosti.

Nismo pa pozabili niti na hitro rastočo vejo GPS navigacije, saj je na CeBIT-u v hali 11 zbrana vsa ponudba, ki se nahaja na sejmišču. Od TomToma, preko WayFinderja, Navigona do Garmina. Slike naprav si lahko ogledate v albumu. Tudi dodatna oprema, kot so naprimer bluetooth slušalke ali prostoročna oprema ni zaostajala, saj smo se včeraj ob zaključku sejma udeležili tudi kratke predstavitve podjetja Parrot.

Tako kot do sedaj se je včeraj naše sejemsko udejstvovanje zaključilo, danes pa se vračamo domov. Prehodili smo veliko število kilometrov ter prenosili veliko kilogramov opreme, vendar nam je bilo delo v veliko veselje in zadovoljstvo. Tako smo vam tudi redno poročali o novostih, ter le-te tudi poslikali za vas. Nekaj predstavitev novih modelov bomo pripravili še v naslednjih dneh, tako da vas vabimo, da redno spremljate naše vsebine.

Ekipa mobile.si se s sejma CeBIT 2006 tako poslavlja, vsi skupaj pa se že, čeprav utrujeni, veselimo prihodnjega leta in udeležitve sejma CeBIT 2007.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki