marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia Zemljevidi z novimi spletnimi storitvami in mnogimi izboljšavami


03.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdala najnovejšo različico mobilne kartografske in navigacijske storitve Nokia Zemljevidi, ki jo dopolnjuje personalizirana spletna kartografija v okviru Nokiinega Ovi-ja. Nokia Zemljevidi in Ovi združno predstavljata prvo storitev, ki ljudem omogoča predhodno načrtovanje potovanja ...

... na osebnem računalniku, sinhroniziranje z mobilnikom in dostop do vnaprej načrtovanih poti in priljubljenih destinacij kar med samim potovanjem.

Pri Nokii so storitev Nokia Zemljevidi nadgradili s številnimi novostmi, kot so visokoločljivostni posnetki iz zraka, 3D zaznamki za 216 mest in različnih zemljevidov, prav tako pa tudi z novimi potmi in »turn-by-turn« avtomobilsko navigacijo, ki jo je mogoče uporabljati ob doplačilu.

»Nokia je povečala uporabnost Nokia Zemljevidov, ki sedaj z vgrajnimi storitvami Ovi še jasnjeje izkazujejo svojo uporabnost,« pravi Michael Halbherr, podpredsednik oddelka Nokia location based experince. »Sinhronizacija priljubljenih krajev med mobilnikom in osebnim računalnikom z uporabo Nokia Zemljevidov je eden glavnih razlogov, da potencialni uporabniki preidejo iz drugih osebnih navigacijskih storitev na Nokia Zemljevide.«

Zemljevidi na Ovi-ju postajajo več kot samo kartografijsko orodje. V prihodnjih mesecih bodo Zemljevidi postali mesto, kjer bodo ljudje shranjevali, organizirali in vnaprej načrtovali izlete, obiske in priljubljene kraje ter jih tudi objavljali. S svojimi prijatelji bodo lahko delili svoj trenuten položaj ter vse svoje osebne in socialne vsebine, prav tako pa jih bodo neposredno povabili k skupnemu izvajanju aktivnosti in izmenjavi izkušenj.

Ena izmed novosti Nokia Zemljevidov je tudi takojšen dostop do informacij v realnem času, vključno z opozorili za kamero in varne točke, prometnimi informacijami za izbrano državo, vodiči po dogodkih v določenem mestu in času predvajanja filmov v več kot 450 mestih.

V novi različici navigacije za pešce je mogoče določiti vodenje iz točke A v B po najkrajši možni poti. Tako se uporabniki lahko sedaj še bolj posvetijo okolici, v kateri se nahajajo, saj jih med hojo zvokovni signali in vibracije opozarjajo, kdaj morajo narediti zavoj, da ne zaidejo iz svoje poti. Stopnja podrobnosti samih zemljevidov pa je izboljšana do te mere, da omogočajo zaznavo večjega število vhodov na isto postajo podzemne železnice.

Višja kakovost zemljevidov je rezultat tesnejšega sodelovanja med Nokio in NAVTEQ-om, saj takšen poslovni odnos Nokii omogoča, da bolje opremi NAVTEQ-ove zemljevide. Nokia Zemljevidi tako postajajo bolj kakovosti in širše pokriti, uporabniku pa prinašajo tudi boljše izkušnjo navigacije.

Za določene naprave je nova različica aplikacije Nokia Zemljevidi na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs. Do njene spletne različice pa bo mogoče dostopati preko http://maps.ovi.com. Ker sta obe različici še v beta fazi razvoja, se lahko zgodi, da nekatere od predstavljenih novosti v teh različicah še ne bodo delovale, bodo pa na voljo v prihodnjih izdajah Nokia Zemljevidov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki