marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Nokia Zemljevidi z novimi spletnimi storitvami in mnogimi izboljšavami


03.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdala najnovejšo različico mobilne kartografske in navigacijske storitve Nokia Zemljevidi, ki jo dopolnjuje personalizirana spletna kartografija v okviru Nokiinega Ovi-ja. Nokia Zemljevidi in Ovi združno predstavljata prvo storitev, ki ljudem omogoča predhodno načrtovanje potovanja ...

... na osebnem računalniku, sinhroniziranje z mobilnikom in dostop do vnaprej načrtovanih poti in priljubljenih destinacij kar med samim potovanjem.

Pri Nokii so storitev Nokia Zemljevidi nadgradili s številnimi novostmi, kot so visokoločljivostni posnetki iz zraka, 3D zaznamki za 216 mest in različnih zemljevidov, prav tako pa tudi z novimi potmi in »turn-by-turn« avtomobilsko navigacijo, ki jo je mogoče uporabljati ob doplačilu.

»Nokia je povečala uporabnost Nokia Zemljevidov, ki sedaj z vgrajnimi storitvami Ovi še jasnjeje izkazujejo svojo uporabnost,« pravi Michael Halbherr, podpredsednik oddelka Nokia location based experince. »Sinhronizacija priljubljenih krajev med mobilnikom in osebnim računalnikom z uporabo Nokia Zemljevidov je eden glavnih razlogov, da potencialni uporabniki preidejo iz drugih osebnih navigacijskih storitev na Nokia Zemljevide.«

Zemljevidi na Ovi-ju postajajo več kot samo kartografijsko orodje. V prihodnjih mesecih bodo Zemljevidi postali mesto, kjer bodo ljudje shranjevali, organizirali in vnaprej načrtovali izlete, obiske in priljubljene kraje ter jih tudi objavljali. S svojimi prijatelji bodo lahko delili svoj trenuten položaj ter vse svoje osebne in socialne vsebine, prav tako pa jih bodo neposredno povabili k skupnemu izvajanju aktivnosti in izmenjavi izkušenj.

Ena izmed novosti Nokia Zemljevidov je tudi takojšen dostop do informacij v realnem času, vključno z opozorili za kamero in varne točke, prometnimi informacijami za izbrano državo, vodiči po dogodkih v določenem mestu in času predvajanja filmov v več kot 450 mestih.

V novi različici navigacije za pešce je mogoče določiti vodenje iz točke A v B po najkrajši možni poti. Tako se uporabniki lahko sedaj še bolj posvetijo okolici, v kateri se nahajajo, saj jih med hojo zvokovni signali in vibracije opozarjajo, kdaj morajo narediti zavoj, da ne zaidejo iz svoje poti. Stopnja podrobnosti samih zemljevidov pa je izboljšana do te mere, da omogočajo zaznavo večjega število vhodov na isto postajo podzemne železnice.

Višja kakovost zemljevidov je rezultat tesnejšega sodelovanja med Nokio in NAVTEQ-om, saj takšen poslovni odnos Nokii omogoča, da bolje opremi NAVTEQ-ove zemljevide. Nokia Zemljevidi tako postajajo bolj kakovosti in širše pokriti, uporabniku pa prinašajo tudi boljše izkušnjo navigacije.

Za določene naprave je nova različica aplikacije Nokia Zemljevidi na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs. Do njene spletne različice pa bo mogoče dostopati preko http://maps.ovi.com. Ker sta obe različici še v beta fazi razvoja, se lahko zgodi, da nekatere od predstavljenih novosti v teh različicah še ne bodo delovale, bodo pa na voljo v prihodnjih izdajah Nokia Zemljevidov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki