marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Nokia Zemljevidi z novimi spletnimi storitvami in mnogimi izboljšavami


03.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdala najnovejšo različico mobilne kartografske in navigacijske storitve Nokia Zemljevidi, ki jo dopolnjuje personalizirana spletna kartografija v okviru Nokiinega Ovi-ja. Nokia Zemljevidi in Ovi združno predstavljata prvo storitev, ki ljudem omogoča predhodno načrtovanje potovanja ...

... na osebnem računalniku, sinhroniziranje z mobilnikom in dostop do vnaprej načrtovanih poti in priljubljenih destinacij kar med samim potovanjem.

Pri Nokii so storitev Nokia Zemljevidi nadgradili s številnimi novostmi, kot so visokoločljivostni posnetki iz zraka, 3D zaznamki za 216 mest in različnih zemljevidov, prav tako pa tudi z novimi potmi in »turn-by-turn« avtomobilsko navigacijo, ki jo je mogoče uporabljati ob doplačilu.

»Nokia je povečala uporabnost Nokia Zemljevidov, ki sedaj z vgrajnimi storitvami Ovi še jasnjeje izkazujejo svojo uporabnost,« pravi Michael Halbherr, podpredsednik oddelka Nokia location based experince. »Sinhronizacija priljubljenih krajev med mobilnikom in osebnim računalnikom z uporabo Nokia Zemljevidov je eden glavnih razlogov, da potencialni uporabniki preidejo iz drugih osebnih navigacijskih storitev na Nokia Zemljevide.«

Zemljevidi na Ovi-ju postajajo več kot samo kartografijsko orodje. V prihodnjih mesecih bodo Zemljevidi postali mesto, kjer bodo ljudje shranjevali, organizirali in vnaprej načrtovali izlete, obiske in priljubljene kraje ter jih tudi objavljali. S svojimi prijatelji bodo lahko delili svoj trenuten položaj ter vse svoje osebne in socialne vsebine, prav tako pa jih bodo neposredno povabili k skupnemu izvajanju aktivnosti in izmenjavi izkušenj.

Ena izmed novosti Nokia Zemljevidov je tudi takojšen dostop do informacij v realnem času, vključno z opozorili za kamero in varne točke, prometnimi informacijami za izbrano državo, vodiči po dogodkih v določenem mestu in času predvajanja filmov v več kot 450 mestih.

V novi različici navigacije za pešce je mogoče določiti vodenje iz točke A v B po najkrajši možni poti. Tako se uporabniki lahko sedaj še bolj posvetijo okolici, v kateri se nahajajo, saj jih med hojo zvokovni signali in vibracije opozarjajo, kdaj morajo narediti zavoj, da ne zaidejo iz svoje poti. Stopnja podrobnosti samih zemljevidov pa je izboljšana do te mere, da omogočajo zaznavo večjega število vhodov na isto postajo podzemne železnice.

Višja kakovost zemljevidov je rezultat tesnejšega sodelovanja med Nokio in NAVTEQ-om, saj takšen poslovni odnos Nokii omogoča, da bolje opremi NAVTEQ-ove zemljevide. Nokia Zemljevidi tako postajajo bolj kakovosti in širše pokriti, uporabniku pa prinašajo tudi boljše izkušnjo navigacije.

Za določene naprave je nova različica aplikacije Nokia Zemljevidi na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs. Do njene spletne različice pa bo mogoče dostopati preko http://maps.ovi.com. Ker sta obe različici še v beta fazi razvoja, se lahko zgodi, da nekatere od predstavljenih novosti v teh različicah še ne bodo delovale, bodo pa na voljo v prihodnjih izdajah Nokia Zemljevidov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki