marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Poslovna varnostna rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business širi možnosti upravljanja


24.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je predstavil svoj novi paradni izdelek za poslovne uporabnike, varnostno rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1). Poleg vrhunske varnosti je novo različico prilagodljive platforme lažje umestiti in upravljati. Hkrati zagotavlja tudi napredne možnosti za upravljanje vseh naprav, povezanih v omrežje podjetja, z minimalnim vplivom na njegovo delovanje.

V dinamičnem okolju se skrbniki informacijskih tehnologij soočajo z naraščajočim številom vse bolj raznolikih eksternih kibernetskih groženj. Obenem obstajajo tudi notranje grožnje, ki niso nič manj nevarne, na primer vse večje število osebnih naprav v delovnem okolju in povečana količina izmenjanih informacij. Ta dva dejavnika povečata ranljivost omrežja in tako prinašata zaplete za nadzor strojne in programske opreme v njem. Študija družb Kaspersky Lab in B2B International kaže, da več kot 38 odstotkov vprašanih varovanje pred uhajanjem zaupnih podatkov označuje kot prednostno nalogo na področju zagotavljanja informacijske varnosti. Zlonamerni programi, denimo virusi, črvi in trojanski konji, so bili uvrščeni med tri najpomembnejše kibernetske grožnje (61 odstotkov), medtem ko je približno 12 odstotkov anketirancev priznalo, da se soočajo z usmerjenimi napadi, kar pomeni 3-odstotno rast v primerjavi z letom poprej.

Varnostna rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business preprostost centralizirane umestitve, upravljanja in nadzora nad vsemi napravami, ki so povezane v omrežje podjetja, združuje z zanesljivo zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Z izboljšanimi funkcijami, kot so Mobile Device Management, System Management in Endpoint Encryption, skrbniki informacijskih tehnologij preprosto odkrijejo pomanjkljivosti ter določajo, nameščajo in uveljavljajo varnostne politike, da preprečijo izgubo podatkov in njihovo krajo.

Kaj je novost varnostne rešitve Kaspersky Endpoint Security for Business?

Zmanjšanje velikosti distribucijskega paketa rešitve Kaspersky Endpoint Security za programsko okolje Windows SP1 za 30 odstotkov in integracija končnega šifrirnega modula občutno zmanjšata omrežni promet med umestitvijo ter pospešita postopka namestitve in upravljanja. Če je potrebno namestiti posodobitev na oddaljenem omrežju, lahko skrbnik informacijskih tehnologij izbere en računalnik v omrežju, ki prevzame funkcijo agenta za posodobitve in pri tem uporablja napredne funkcionalnosti upravljanja s programskimi popravki. Za zmanjšanje omrežnega prometa se lahko vse posodobitve pošljejo na izbran računalnik, od koder se jih nato razširi po celotnem omrežju. Posodobitve se lahko ročno ali avtomatsko izvaja kadarkoli, skrbnik informacijskih tehnologij pa lahko spremlja status njihove namestitve.

Skupaj s Kaspersky Labovo napredno rešitvijo za šifriranje dodatno zaščito pred nepooblaščenim dostopom zagotavlja dvofaktorska avtentifikacija, ki uporablja pametne kartice in žetone.

Konzola Kaspersky Security Center Web podpira upravljanje mobilnih naprav, ki omogočajo skrbnikom informacijskih tehnologij oddaljeno upravljanje osebnih naprav zaposlenih, ko so te priključene na omrežje podjetja. Tudi rešitev Kaspersky Mobile Device Management prek enotnega uporabniškega vmesnika omogoča prilagajanje in uporabo široke palete varnostnih politik za naprave, ki delujejo na mobilnih platformah Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 in Apple MDM.

Za hitro upravljanje osebnih naprav v poslovnem okolju in zmanjšanje vpliva na informacijske tehnologije se nekatere storitve upravljanja, denimo prenos podatkov, aktivacija varnostne aplikacije in oddaljeno brisanje, delegira zaposlenim prek portala za samostojno upravljanje Self Service Portal. Če se naprava izgubi ali je ukradena, jo lahko uporabnik preprosto locira, blokira ali z nje odstrani dragocene podatke. Vsi potrebni ključi in certifikati se samodejno distribuirajo prek portala.

Rešitev Kaspersky Security Center Role-based Access Control omogoča distribucijo pravic za upravljanje njenih funkcionalnosti (funkcije Anti-Malware, Endpoint controls, Encryption, Vulnerability Assessment/Patch Management) med več strokovnjakov informacijskih tehnologij in s tem zagotovitev bolj učinkovitega upravljanja omrežja. Integracija varnostne rešitve Kaspersky Systems Management SP1 s sistemi HP ArcSight in IBM QRadar SIEM ponuja samodejno povezavo do prednameščenih odjemalskih sistemov SIEM za prenos dnevnikov in drugih podatkov, povezanih z informacijsko varnostjo.

»Varnostna platforma Kaspersky Endpoint Security for Business vključuje dovolj široke funkcionalnosti za zadostitev varnostnim potrebam podjetij vseh velikosti, ne da bi to terjalo dodatne stroške ali človeške vire. Zahvaljujoč rešitvi lahko skrbnik informacijskih tehnologij vidi, spremlja in ščiti korporativno omrežje s pomočjo enotne platforme prek ene konzole. Ta omogoča upravljanje varnosti, šifriranja in nastavitev mobilnih naprav s programskimi sistemi Windows, Linux in Mac ter nadzorovanje mreže in poštnega prometa,« je dejal Anton Porok, direktor za trge vzhodne Evrope pri Kaspersky Labu pri Kaspersky Labu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki