marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Portali z mobilno vsebino zavajajo kupce


30.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Kar osem od desetih spletnih strani, ki ponujajo mobilne melodije in ozadja uporabnike zavaja in jim poleg prodaje računa tudi neoglaševane stroške ali celo naročnino na svoje storitve.

To novico je sporočila evropska komisarka za potrošništvo, Meglena Kuneva, ki je še povedala, da je tako prikrivanje stroškov do uporabnikov pravzaprav prevara. Sporočila je še, da bo lokalnim oblastem naročila, naj proti takim podjetjem ali posameznikom sprožijo ustrezne ukrepe.

Mobilne melodije so ponavadi usmerjene na mladostnike, njihova prodaja pa znaša skorajda tretjino celotne prodaje mobilnih vsebin v Evropi, lansko leto je tako prihodek od prodaje znašal kar 691 milijonov evrov.

Evropska komisija je preverila okoli 500 spletnih strani in odkrila, da kar 80 odstotkov le-teh krši pravila oglaševanja. »Da boste prepričani kaj kupujete, vam svetujemo, da preberete drobni tisk in se tako prepričate, da ne kupujete več, kot ste želeli,« je na koncu še posvarila Kuneva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki