marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Portali z mobilno vsebino zavajajo kupce


30.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Kar osem od desetih spletnih strani, ki ponujajo mobilne melodije in ozadja uporabnike zavaja in jim poleg prodaje računa tudi neoglaševane stroške ali celo naročnino na svoje storitve.

To novico je sporočila evropska komisarka za potrošništvo, Meglena Kuneva, ki je še povedala, da je tako prikrivanje stroškov do uporabnikov pravzaprav prevara. Sporočila je še, da bo lokalnim oblastem naročila, naj proti takim podjetjem ali posameznikom sprožijo ustrezne ukrepe.

Mobilne melodije so ponavadi usmerjene na mladostnike, njihova prodaja pa znaša skorajda tretjino celotne prodaje mobilnih vsebin v Evropi, lansko leto je tako prihodek od prodaje znašal kar 691 milijonov evrov.

Evropska komisija je preverila okoli 500 spletnih strani in odkrila, da kar 80 odstotkov le-teh krši pravila oglaševanja. »Da boste prepričani kaj kupujete, vam svetujemo, da preberete drobni tisk in se tako prepričate, da ne kupujete več, kot ste želeli,« je na koncu še posvarila Kuneva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki