marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Polprevodniški gumbi Apple iPhone 15 Pro bodo imeli prilagodljivo občutljivost


07.04.2023
Objavil: Dare Gliha

Govorice o kapacitivnih polprevodniških gumbih iPhona 15 Pro in Pro Max se pojavljajo že nekaj mesecev, nova objava na forumih MacRumors pa prinaša več podrobnosti o njihovem delovanju. Apple naj bi v serijo iPhone 15 Pro vnesel enoten gumb za glasnost in nov programabilen gumb za akcijo.

Slednji bo vključeval značilno funkcijo stikala za utišanje zvoka iPhona ter številne druge programirljive načine uporabe, vključno s preklapljanjem orientacijske ključavnice, svetilke, načina nizke porabe energije in še več.

Kapacitivni gumbi v seriji iPhone 15 Pro bodo imeli poseben mikroprocesor z nizko porabo energije, ki bo deloval tudi, ko bo baterija telefona izpraznjena. Mikroprocesor bo zaznaval uporabnikove geste pritiska in držanja ter zagotavljal povratne informacije Taptic Engine. Uporabniki bodo lahko v nastavitvah prilagodili občutljivost gumbov, ti pa bodo lahko delovali z ovitki za telefon in celo z rokavicami.

Novi nizkoenergijski čip v telefonu iPhone 15 Pro bo napajal tudi čipe NFC, Bluetooth LE in UW, ko bo naprava izklopljena in tudi ko bo baterija telefona popolnoma izpraznjena. Vir najnovejših podrobnosti o polprevodniških gumbih iPhona 15 Pro je zanesljiv in je delil natančne podatke o dinamičnem otoku iPhona 14 Pro še pred njegovo izdajo.

Celotna objava je na voljo na forumu MacRumors.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki