marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Polovica žrtev finančnega kibernetskega kriminala ostane brez povračila sredstev


01.02.2017
Objavil: Dare Gliha

Vsako leto na tisoče internetnih uporabnikov postane žrtev kibernetskega kriminala, ki stanjša njihove denarnice. Raziskava Kaspersky Laba kaže, da več kot polovica (52 %) internetnih uporabnikov ukradenega denarja ni nikoli dobila nazaj ali pa vsaj ne v celoti.

Raznolikost in dovršenost spletnih finančnih groženj za uporabnike narašča. Posledično izgube zaradi spletnih prevar, kraje identitete in vdorov znašajo več milijard letno. Ker veliko primerov ostaja neprijavljenih, je višina finančnih izgub verjetno še precej višja.

Raziskava razkriva, kako dragi so takšni napadi postali za internetne uporabnike na eni strani in kako donosni za kibernetske kriminalce na drugi. V povprečju uporabnik z enim napadom izgubi 440 evrov, vsak deseti anketiranec oškodovan za več kot 4.650 evrov.

Večina uporabnikov interneta pravi, da finančne transakcije izvajajo prek spleta (81 %), slaba polovica (44 %) pa jih shranjuje svoje finančne podatke na povezanih napravah. Z naraščajočim trendom uporabe spletnih finančnih storitev narašča tudi število nepridipravov, ki iščejo priložnosti za zaslužek. Zato je pomembno, da uporabniki sebe in svoj denar zaščitijo z namestitvijo zanesljive varnostne rešitve. A podatki kažejo, da ima le 60 % internetnih uporabnikov nameščeno varnostno rešitev na vseh svojih napravah.

Na odnos uporabnikov do spletne varnosti vpliva njihovo zmotno prepričanje, da bodo izgubljen denar dobili povrnjen. Skoraj polovica uporabnikov (45 %) namreč predvideva, da jim bodo banke v primeru finančnega kibernetskega kriminala brez težav povrnile izgubljeni denar. Kljub temu pa raziskava kaže, da več kot polovica oškodovancev (52 %) ni nikoli v celoti dobila povrnjenega ukradenega denarja.

»Kibernetski kriminalci nenehno iščejo nove načine za izkoriščanje in goljufanje, zato je pomembno, da so uporabniki ves čas previdni«, pravi Vyacheslav Zakorzhevsky, vodja raziskovalne skupine za preprečevanje napadov pri Kaspersky Labu, in dodaja: »Nepridipravi lahko zagrešijo kazniva dejanja denimo z uporabo zlonamerne programske opreme, spletnim ribarjenjem in drugim pristopi. Uporabniki naj ne pričakujejo, da bodo vedno dobili povrnjen denar, če se ga polastijo kibernetski kriminalci. Najboljši način za zaščito lastnih financ na spletu je, da uporabniki poskrbijo, da ne postanejo žrtev nepridipravov. Uporabnikom zato priporočamo namestitev dovršene varnostne rešitve, ki ščiti njihovo identiteto uporabnika in občutljive podatke pred napadi kibernetskih kriminalcev.«

Kaspersky Safe Money je ena ključnih zmogljivosti varnostnih rešitev Kaspersky Laba za domače uporabnike, kot je denimo Kaspersky Total Security. Gre za varnostni paket tehnologij, ki varujejo spletno finančno poslovanje uporabnika na osnovi treh ključnih varnih elementov: spletne strani, spletne povezave in spletnega okolja. Sposobnost rešitve, da zagotavljanja učinkovito zaščito uporabnikov pred finančnimi grožnjami, so potrdili tudi številni neodvisni raziskovalci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki