marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Podvojeno število Trojancev mobilnega bančništva


18.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Decembra je Kaspersky Lab objavil napoved nevarnosti za leto 2014. Tri mesece kasneje so strokovnjaki ugotovili, da so bile potrjene že tri njihove napovedi za končne uporabnike.

Napovedali so, da bodo spletni kriminalci ciljali:

• na zasebnost, kar je vodilo do večje priljubljenosti VPN storitev in Tor-anonimnikov (t.i. Tor- anonymizers). Število ljudi, ki se je v želji po zaščiti svojih podatkov obrnilo na Darknet zares narašča. Ampak Tor, prav tako kot dobronamerne uporabnike, privlači tudi temne sile. Ta anonimna omrežja lahko prikrijejo delovanje zlonamernega programja, prodaje na nelegalnih straneh in pranje denarja. Na primer, februarja so zaznali prvi Trojan za Androide, ki uporablja domeno v psevdo .onion coni kot C&C.

• na vaš denar. Pričakovali so, da bodo spletni kriminalci še naprej razvijali orodja za krajo denarja. Domneva je bila potrjena z detekcijo Trojana-SMS AndroidOS Waller.a v marcu. Trojanci je sposoben ukrasti denar iz QIWI elektronskih denarnic, ki so v lasti okuženih pametnih telefonov. Ta Trojanec sicer napada samo ruske uporabnike, vendar ima sposobnost širjenja povsod, kjer se e-denarnice upravljajo preko SMS sporočil. Spletni kriminalci so se poslužili tudi nekaterih standardnih pristopov, kot je širjenje Trojancev za mobilnike, ki kradejo denar s pomočjo zlonamerne nadležne pošte. V tem primeru je globalni doseg mnogo večji – mobilni Trojanec faketoken je na primer okužil uporabnike v 55 državah, vključno z Nemčijo, Švedsko, Francijo, Italijo, Združeno kraljestvo in ZDA.

V prvem četrtletju se je število trojancev za mobilno bančništvo podvojilo – iz 1321 na 2503

Prvo četrtletje v številkah:
• 33,2 % uporabnikov računalnikov po svetu je bila podvrženih vsaj enemu spletnemu napadu v zadnjih treh mesecih – zmanjšanje za 5,9 odstotnih točk v primerjavi z enakem obdobjem lani.
• 39 % nevtraliziranih spletnih napadov je bilo izvedenih z uporabo zlonamernih spletnih virov, lociranih v ZDA in Rusiji: skupna številka za obe državi je bila 5 odstotnih točk višja v prvem četrtletju 2014. Sledijo Nizozemska (10,8 %), Nemčija (10,5 %) in Združeno kraljestvo (6,3 %).
• Delež groženj, ki so ciljale na Androide je presegel 99 % vse mobilne škodljive programske opreme. Ta je v četrtletju narasla za 1 %.
• Konec leta 2013 je bilo v zbirki mobilne škodljive programske opreme Kospersky Laba 189.626 vzorcev, a je bilo v prvem četrtletju 2014 k temu dodanih 110.324 novih škodljivih programov. Ob koncu četrtletja je zbirka vsebovala 299.950 vzorcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki