marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Podjetje HTC prejelo številne nagrade za vrhunsko oblikovanje


11.07.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetju HTC, globalnemu ponudniku pametnih telefonov, so kar tri mednarodne organizacije priznale status vrhunskega oblikovalca mobilnih telefonov. HTC-jev pristop odseva predanost podjetja ustvarjanju popolnih izkušenj, ki vsak dan izboljšujejo življenja uporabnikom njihovih mobilnih naprav.

Filozofija podjetja HTC pri oblikovanju mobilnih telefonov, ki se prilagajajo željam posameznih uporabnikov, se odraža v vsaki produktni liniji, posledično pa tudi v nagradah IDEA, red dot in IDA.

»Številni HTC-jevi zaposleni so združili moči in podjetju prislužili priznanja na podelitvah nagrad IDEA 2011, red dot 2011 in IDA 2010,« je povedal Scott Croyle, podpredsenik v sektorju za oblikovanje pri podjetju HTC. »Naši dizajni so bili nagrajeni v številnih kategorijah in regijah po svetu. Naši zaposleni so opazovali in poslušali uporabnike, prepoznali njihove različne potrebe in združili moči pri oblikovanju izdelkov, ki odgovarjajo na želje in potrebe uporabnikov.«

HTC si je priboril štiri najprestižnejša priznanja na letošnji podelitvi nagrad Internationalo Design Excellence Awards (IDEA), ki sicer velja za oskarja na področju oblikovanja in ki ga sponzorirata revija Fast Company ter ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (Industrial Designers Society of America). Priznanja je HTC prejel v kategoriji komunikacijskih orodij. HTC Droid Incredible je požel zlato priznanje, HTC EVO 4G srebrnega, legendarni HTC Legend pa bronastega. Ob tem je bil telefon HTC Aria tudi eden od finalistov v kategoriji komunikacijskih orodij.

»Strog izbor najboljših med več kot 2.000 prijavljenimi kandidati je dosegel svoj vrhunec v treh dneh intenzivnih dialogov in debat v 20-članski strokovni žiriji. Ponosni smo na dela, ki smo jih izbrali kot predstavnike najboljših v naši stroki,« je povedal Davin Stowell, predsednik IDEA žirije ter ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Smart Design.

Program International Design Excellence Awards (IDEA®), ki ga je leta 1980 zasnovalo ameriško združenje industrijskih oblikovalcev, spodbuja poslovno in javno razumevanje učinka, ki ga ima vrhunsko oblikovanje na kakovost življenja in na gospodarstvo.

HTC od globalne žirije prejel nagrado »red dot«
V marcu 2011 je HTC prejel tri nagrade red dot. HTC EVO 4G je prejel najvišjo nagrado za produktno oblikovanje: »red dot: best of the best«, s katero je bil nagrajen njegov pionirski dizajn. Poleg njega sta bila nagrajena tudi HTC Legend in HTC Aria, ki sta prejela nagrado red dot, priznanje za naprave z visoko kakovostnim dizajnom, ki jih loči od ostalih primerljivih izdelkov.

Podeljevanje nagrad red dot je potekalo pod strogim nadzorom žirantov iz vsega sveta, katerih strokovno ozadje jim omogoča vpogled v posebne medkulturne aspekte oblikovanja. Nagrado red dot sponzorirata muzeja Red Dot v Nemčiji in Singapurju. Natečaj je namenjen vsem tistim, ki želijo dizajn uporabiti kot razlikovalno lastnost svojih poslovnih aktivnosti.

»Težnja podjetja HTC po tem, da se prek dizajna povezuje z uporabniki svojih naprav, je bila zelo očitna v zanjih krogih izbora,« je dejal prof. dr. Peter Zec, predsednik natečaja. »Vsako leto iščemo blagovne znamke, ki uspešno prenašajo moč oblikovanja med množice.«

International Design Awards (IDA) HTC-ju postreglo z zlatom
V maju 2011 je IDA, že štiri leta trajajoč program, v okviru katerega se podeljujejo priznanja za pameten in vzdržljiv dizajn, nagradilo HTC-jev pionirski oblikovalski slog tako, da je na podelitvi nagrad 2010 IDA Awards z zlatim priznanjem okronalo napravo HTC Legend.

»Letošnji natečaj je bil po številu prijavljenih kandidatov, ki prihajajo iz kar 65 držav sveta, največji in najbolj obsežen do sedaj,« je dejala Jade Tran, direktorica natečaja. »Navdušeni smo, ker lahko vidimo dizajn, ki je tako predan oblikovalski teoriji in ki ustvarja močno vez med potrošnikom in izdelkom. HTC je v kategoriji Telefoni in komunikacijska tehnologija nedvomno najboljši primer tega.«

Peščica oblikovalcev, mislecev in podjetnikov je leta 2007 zasnovala program International Design Awards kot odgovor na pomanjkanje priznanja in prepoznavanja pametnega in vzdržljivega multidisciplinarnega oblikovanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki