marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Plantronicsove novosti na CeBITu 2010


Plantronics Blackwire 420

10.03.2010
Objavil: Andrej Bergant

Plantronics je na letošnjem CeBITu predstavil kar nekaj novih izdelkov. Med novimi izdelki so USB pisarniški telefon ter žične in brezžične naglavne slušalke. Vsi izdelki so zelo preprosti za uporabo, kvalitetno izdelani, ponašajo pa se z zelo kvalitetnim prenosom zvoka. Hkrati so poenostavili celoten portfolijo izdelkov, ki ga sedaj sestavljajo serije izdelkov Blackwire, Calisto, Savi ter Platronics Voyager UC.

Plantronics daje vedno večji poudarek na kvaliteto prenosa sporočila, saj se zaradi pomankanja časa zmanšuje osebni stik, povečuje pa se telefonska komunikacija. To je predvsem razvidno pri poslovnežih, ki vedno več sestankov izvedejo s pomočjo konferenčnih klicev. Pri telefonski komunikaciji predstavljajo izgovorjene besede le manjši del sporočila, veliko več pa našemu sogovorniku povesta ton in barva glasu. Zaradi slabe kvalitete mikrofonov in prenosa podatkov, se najpomembnejši del sporočila prepogosto izgubi. Zato Plantronics in ponudniki storitev telefonije, delajo na izboljšanju zajema in prenosa zvoka. Zaradi povečanja širine frekvečnega pasu, vse nove Plantronicsove slušalke veliko bolj kvalitetno zajemajo in predvajajo zvok.

Plantronics Blackwire: žične USB slušalke
Slušalke namenjene pisarniški ter mobilni uporabi za klice z računalnikom. Blackwire 420 je zložljiva slušalka, namenjena mobilnim ljudem, ki slušalko uporabljajo skupaj s prenosnim računalnikom. Vgrajene ima gumbe za spreminjanje glasnosti ter gumb za sprejem in prekinitev klica. Namestitev je zelo preprosta, saj slušalko le priklopimo v USB vtičnico na računalniku.
Ostale štiri Blackwire slušalke se razlikujejo predvsem po izgledu. Vse pa imajo funkcijske gumbe, mikrofon pa zna ločiti in utišati hrup ozadja.

Plantronics Calisto: USB telefoni
Calisto je serija USB telefonov, namenjena delavcem v pisarnah, ki računalnik uporabljajo predvsem za telefonske pogovore in želijo podobnost s klasičnim telefonom. Calisto 540 je telefon, posebej optimiziran za uporabo s programom Microsoft Communicator Deskphone.

Plantronics Savi: brezžične DECT USB slušalke
Serija Savi vključuje slušalke Savi Office na eno ali obe ušesi. Namenjene so predvsem zaposlenim, ki za telefoniranje uporabljajo tako namizni telefon kot računalnik in želijo med telefoniranjem ostati mobilni. Savi Office zna na slušalke predvajati vse zvoke iz računalnika, tako lahko v času ko ne telefonirate, poslušate glasbo, ki jo predvajate na računalniku. Ko želite telefonirati, pa z enim samim pritiskom tipke preklopite na klic iz računalnika ali namiznega telefona.

Plantronics Voyager UC: bluetooth USB slušalke
Voyager PRO UC vključuje večkrat nagrajeno bluetooth slušalko Vojager PRO ter bluetooth USB adapter, tako lahko isto slušalko hkrati uporabljamo tako s telefonom kot tudi z računalnikom. Med klici iz telefona ali računalnika preklpaljamo z enim samim pritiskom na tipko. Slušalke zaznajo in odstranijo veter ter ostale nepotrebne zvoke ozadja.

fotografije
Plantronics Blackwire 420 Plantronics Calisto 540 Plantronics Savi Office Plantronics Voyager PRO UC
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki