marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Plačilo z Moneto tudi v enotah Marché


21.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Sistemu Moneta, ki je v lasti Mobitela in Nove KBM, se je kot ponudnik storitve pridružilo tudi gostinsko podjetje Marché. Možnost brezgotovinskega plačevanja z Moneto je tako sedaj na voljo v vseh 16 enotah Marché v Sloveniji. Moneta uporabnikom omogoča hitro, priročno in varno plačilo z mobilnikom.

V Marchéju1 plačila potekajo prek Moneta eTerminalov (enako kot na Petrolu in Tušu), kar pomeni, da se plačilo izvrši preko USSD-ukaznega niza oz. žetona. Postopek plačila je izjemno hiter, saj uporabnik v svoj mobilnik vnese le ukazni niz v obliki:
• *180*žeton# (uporabniki pri mobilnih operaterjih, ki ne uporabljajo varnostne kode PIN za Moneto) ali
• *180*žeton*kodaPIN# (uporabniki Monete pri bankah in mobilnih operaterjih, ki pri plačilu z Moneto uporabljajo varnostno kodo PIN za Moneto) in ga potrdi s tipko za klicanje.

Žeton je niz številk, ki jih uporabnik od ponudnika prejme ob samem plačilu za točno določen nakup (npr. *180*123#).

Ob tej priložnosti poteka v enotah Marchéja tudi Monetina nagradna igra. Vsi, ki bodo do vključno 30. 6. 2011 v Marchéju plačevali z Moneto, bodo vključeni v nagradni žreb, hkrati pa bodo ob plačilu nad 5 EUR prejeli tudi promocijsko darilo.

Storitev brezgotovinskega plačevanja Moneta je na voljo naročnikom Mobitela, Debitela in Si.mobila, Mobiuporabnikom ter komitentom Nove KBM in Poštne banke Slovenije, ki so hkrati uporabniki enega od navedenih operaterjev. Z Moneto je mogoče plačevati na različnih vrstah plačilnih mest (Moneta Avtomati, Moneta Internet, Moneta Terminali, Moneta eTerminali, Moneta v Telefonski prodaji in Moneta SMS) in številnih plačilnih mestih. Prednosti Monete je več - Moneta zagotavlja visoko varnost plačil (dodatno zaščito predstavlja varnostna koda PIN za Moneto) in sprotno spremljanje porabe. Pri bankah se lahko z njo plačuje z več transakcijskih računov (osebni, poslovni, pooblaščeni), mesečna omejitev porabe pa je prilagojena posamezniku, pri čemer gre za plačilo z odlogom. Sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom Moneta je Mobitel na trg uvedel že leta 2001, kasneje, leta 2003 se mu je pridružila tudi Nova KBM kot solastnik. Sistemu so se v zadnjih letih kot izdajatelji Monete pridružili še Debitel, Poštna banka Slovenije in Si.mobil. Krog potencialnih uporabnikov, ki lahko plačuje z Moneto, tako predstavlja že večino uporabnikov mobilnih telekomunikacij v Sloveniji, nakup z Moneto pa je možno opraviti na več tisoč plačilnih mestih.

Več informacij o Moneti, vključno s pogoji in pravili nagradne igre, je na voljo na spletnem mestu www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki