marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

POOSEBLJANJE: Naredite svojo mobilno napravo edinstveno z Adafruitovim laserskim jedkanjem


29.12.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Še vedno iščete kaj »geekovskega«, a vendar polnega stila za božično darilo? Zakaj ne poizkusite Adafruitovih laserskih storitev (na voljo le po prednaročilu in sestanku v New Yorku) in tako na svoj iPod, mobilnik ali katerokoli drugo mobilno napravo naredite lasersko risbo?

Phillip Torrone, urednik pri Makemagazin in Limor Fried, bivši član tehnično usmerjenega oblikovalskega studia. Eyebeam R&D je združil sile in ustvaril ta podvig. Cene se pričnejo pri 100 ameriških dolarjih za prenosni računalnik in pri 30 ameriških dolarjih za manjše naprave, kot so mobiteli in iPodi.

Za sestanek ali vprašanja so vam na voljo na laser(at)adafruit.com.

Če niste iz New Yorka, a ste vseeno navdušeni nad poslovno idejo vam Phillip Torrone in Limor Fried z veseljem povedo, kako vse narediti, saj so posel ustvarili kot »open source«. Tako lahko odprete lastno podjetje, ki se bo ukvarjalo s tovrstno storitvijo, za uporabo njihove ideje pa vam ne bodo računali ničesar, saj želijo da se znanje razširi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki