marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

CBXC PetsMobility – mobilnik za domače ljubljenčke


22.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

PetsCell je vodoodporen, dvosmeren glasovno omogočen GPS mobilnik s svojimi osebnimi številkami. Zatakne se ga za ovratnico ljubljenčka.

S t.i. geo-fence (geo-ograjo) zmožnostjo in s senzorjem okoliških temperatur so lastniki domačih živali mirni, da je njihova živalca udobna in na varnem.

Ideja je preprosta. Če se živalca potika po ulici in jo nekdo najde, lahko preprosto pritisne gumb na ovratnici in s tem avtomatsko pokliče lastnika preko PetsCell mobilne naprave. Lastnik se lahko potem pogovori z osebo, kje prevzeti ljubljenčka.

Če lastnik želi, lahko tudi čez dan pokliče svojo živalco domov in ji "olajša" strah s "pogovorom" in ji zagotovi, da bo doma takoj po službi. Z aktivirano geo-fence funkcijo bo lastnik avtomatsko opozorjen preko e-pošte, SMS sporočila ali preko glasovnih sporočil na svoj mobilnik ali na klasično telefonsko linijo, če bo njihova živalca zapustila "dvorišče"

Naprava meri približno 12,7 cm v dolžino, 3,5 cm v širino in je 2 cm debela, je kompaktna, groba in pride z odstranljivo ploščico. S tem omogoča personalizacijo. PetsCell ima tudi USB priključek in tri programsko nastavljive gumbe.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki