marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Peti rojstni dan


05.03.2010
Objavil: Thomas Bergant

Danes mineva okroglih pet let, odkar smo pričeli z ustvarjanjem portala mobile.si. Svojo pot smo začeli daljnega petega marca 2005, takrat še pod domeno www.mobile-si.net ter www.mobile-si.com. Sedanjo domeno, katero uporabljamo še danes, pa smo registrirali takoj, ko je registrar spremenil pravila za registracijo .si domen.

V petih letih smo dosegli dobro prepoznavnost v slovenskem prostoru, ter postali vodilna mobilna spletna stran, ki skrbi za novičke iz sveta mobilne telefonije, kot tudi za teste mobilnih telefonov in dodatne opreme. Zgodi se tudi, da test mobilnika objavimo pred ostalimi evropskimi mobilnimi stranmi, vendar smo pri tem predvsem odvisni od naših uvoznikov in operaterjev, kateri nam telefone posodijo za test. Vendar se trudimo, da vam čimprej predstavimo vse aktualne mobilnike.

Torej, če se ozremo na zadnja pet let, lahko povemo, da smo napisali že okoli 2.500 novičk iz sveta tuje in domače mobilne scene, testirali smo okoli 400 mobilnikov, preko 100 kosov dodatne opreme, dodatno smo predstavili tudi preko 400 mobilnikov in preko 100 kosov dodatne opreme. Tako lahko rečemo, da imamo skupaj z ostalimi članki napisanih že skoraj 4.000 prispevkov.

Tudi naš forum počasi raste, čeprav se časi forumov počasi poslavljajo. Prijavljenih je že skoraj 2.200 uporabnikov. Morda se vam ta številka zdi malenkost majhna za forum, vendar moram tu omeniti, da gre za strokovni forum, kjer se trudimo odgovoriti na vsa vaša vprašanja. V forumskem arhivu je blizu 40.000 sporočil v 4000 temah. Mesečno nas obišče skoraj 50.000 obiskovalcev.

Ob tem jubileju bi se zahvalil vsem bralcem portala mobile.si za zaupanje, ki ste nam ga izkazali v preteklih letih. Za vas se bomo trudili še naprej in vam predstavljali novosti s področja mobilne telefonije. Sami letos spet praznujemo na sejmu CeBIT v Nemčiji, od koder vam poročamo o novostih, v našem albumu pa si lahko tekom tedna ogledate tudi slike, ki smo jih posneli na samem dogodku.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki