marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Pepsi z Bluetoothom v svet oglaševanja


14.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Pepsi je začel z njihovo največjo marketinško naravnano akcijo z uporabo standarda bluetooth. Z bluetoothom bodo ljudje lahko sneli video posnetek njihove priljubljene papirnate reklame na njihove telefone.

Akcija dajanja video posnetkov na razpolago se je začela pred nedavnim. Trajala bo 2 meseca, vidljiva pa je na zunanjih oglasnih mestih kot so recimo avtobusne postaje v Washington D.C.-ju, Los Angelesu, Denverju in Orange Countyju in v kioskih v Pittsburgu in Philadelphii.

Vsaka od medijskih mrež je integrirala distribucijsko tehnologijo Qwikker Bluetooth v njihove ulične materiale. Vsak uporabnik, ki ima mobilnik z bluetoothom si lahko sname zastonj video posnetke iz Pepsi Smash reklame. Video posnetki, ki jih Pepsi daje je 5 "Pass The Mic" (podaj mikrofon) posnetkov freestyle hip hopa, ki ga je dal na voljo Yahoo! Music.

V prvem tednu pepsijeve akcije je bilo sporočeno, da je bil snemalni odstotek po celi mreži 27 %.

Karen Robinson iz Prime Point Media je izjavila: "Bluetooth posreduje res interaktivno uporabniško izkušnjo. Dodatno okreplja oglaševalsko akcijo, s tem da dovoli prenesti oglaševalsko vsebino na uporabnikov mobilnik kot del njihovega vsakdanjega življenja. S tem, ko smo omogočili približno 700.000 lokacij posebnih kioskov z Qwikker Bluetooth tehnologijo, lahko še bolj vplivamo na to, da bo dosegla svoj maksimum, sploh kar se tiče prodajnih dosežkov ter podpore Pepsijevim produktom."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki