marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Plačevanje prek Paypala z mobilnimi telefoni


30.03.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Za Paypal ste verjetno že slišali, saj gre za najbolj razširjen spletni plačilni sistem, ki je na voljo že dobrih pet let in odlično služi namenu.

Razen na sončni strani Alp, kjer je, bojda zaradi zakonskih omejitev, na voljo v okrnjeni različici, saj lahko tu s Paypalom zgolj plačujemo, medtem ko sprejemanje nakazil s strani ostalih uporabnikov ni mogoče.

Mobilna različica plačilnega servisa je še v razvojni fazi in je zaenkrat na voljo zgolj uporabnikom iz ZDA, Kanade in Velike Britanije, čez čas pa bo storitev na voljo tudi drugod (kako bo s Slovenijo, se še ne ve, a upajmo na najboljše).

Kako pa celoten proces poteka? Najprej je potrebno storitev aktivirati, kar se stori kar s kratkim sporočilom, nakar prejmete klic in aktivacijo potrdite z varnostno kodo vašega Paypal računa. Tako, storitev je aktivirana. Pa samo plačevanje? Preprosto, zopet kar s kratkim sporočilom, kjer navedete znesek in telefonsko številko prejemnika plačila, kar je potrebno poslati na Paypalovo številko (primer: send 10 to 0038641123456 – tako pošljete deset enot denarne valute osebi z navedeno telefonsko številko).

Za varnost je poskrbljeno, saj je pri vsakem plačilu potrebno vnesti varnostno šifro, ki ni enaka osnovni, s katero sicer (če ste uporabnik storitve, seveda) plačujete prek spleta. Še zanimivost: k enemu Paypal računu lahko dodelite do osem telefonskih številk, s katerih se lahko izvršujejo plačila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki