marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Pantech z novo tovarno


24.03.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri korejskem izdelovalcu mobilnih telefonov Pantech imajo v načrtu odpreti tovarno v vrednosti 50 milijonov dolarjev. Vrata tovarne v Braziliji se bodo odprla v avgustu ali septembru.

"Trenutno smo v pogovorih z dvema vladama, ena je iz Sao Paola. V 3-4 tednih bomo izvedeli tudi lokacijo," je povedala Flávia Bandra.

Nova tovarna bo do leta 2007 izdelala 1,5 milijona CDMA in GSM mobilnikov. To je okoli 3 % celotne svetovne Pantechove produkcije. Flávia je dodala: "Začeli bomo z majhnim".

Tovarna pa je pomembna za izvoz mobilnikov v Venezuelo. "Izvažali pa bomo tudi na druge lokacije v latinski ameriki, vendar se še nismo odločili, kam", je zaključila vodja marketinga pri Pantechu.

V novi tovarni pa bo našlo zaposlitev 600 ljudi, ki bodo delali v treh izmenah.

Korejci pričakujejo v letu 2006 več kot 100 % rast dohodkov v Braziliji s prodajo okoli 1 – 1,5 milijonov enot. Trenutno pa produkcija v Braziliji zaostaja za družbo po imenu Celéstica.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki