marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Med pandemijo rast prodaje nosljivih naprav


29.03.2021
Objavil: Dare Gliha

IDC poroča, da so se pošiljke nosljivih izdelkov v zadnjem četrtletju leta 2020 povečale na 153,5 milijona, kar je za 27,2 % več kot v enakem obdobju lani. Celoletna rast je približno enaka, pošiljke pa so znašale 444,7 milijona.

Lani so analitiki začeli slediti novi kategoriji, t.i. "hearables". Napravo opredeljujejo kot zvočno napravo, ki se nosi v ušesu in omogoča več kot le glasbo: dostopa do digitalnega asistenta ali zagotavlja sledenje zdravju in kondiciji. Vendar je tudi »izboljšava zvočne izkušnje« dovolj, da lahko slušalke uvrstimo v to kategorijo.

Kakorkoli že imenujemo to kategorijo, je ta daleč najbolj prodajana, saj predstavlja kar dve tretjini pošiljk. Pametne ure so z 24,1 % precej oddaljene na drugem mestu, sledijo jim pametne zapestnice, ki so se izkazale so se kot največji poraženec, z 11,5 %.

Medtem ko je pandemija negativno vplivala na prodajo številnih izdelkov, je okrepila pripomočke, ki skrbijo za zdravje. Jitesh Ubrani, vodja raziskav za IDC Mobile Device Trackers je povedal: "Domači fitnes programi hitro postajajo ključni sestavni del nosljivih naprav za številna podjetja. Poleg tega je dobrodošlo tudi širjenje zdravstvenih senzorjev, kot so temperatura kože, EKG in sledenje srčnega utripa, saj omogočajo uporabnikom in zdravstvenim delavcem, da bolje razumejo pojav in sledenje bolezni."

Apple je s 36,2 % največji igralec na trgu. Pošiljke Apple Watch so se povečale za 45,6 %, narašča pa tudi prodaja naprav za poslušanje zvoka (čeprav se ta rast upočasnjuje). Xiaomi se je na drugo mesto uvrstil predvsem zaradi naraščajoče prodaje naprav iz nove kategorije hearables, vseeno pa je njihova uspešnica preteklih let, zapestnica Mi Band, začela izgubljati zalet.

Naslednji je Samsung z 8,8 milijoni dobavljivih naprav (vključno z blagovnimi znamkami v lasti Samsunga) in 1,3 milijona pametnih zapestnic. So pa zabeležili padec prodaje pametnih ur. Huawei je na koncu s 6,7 % tržnim deležem zasedel četrto mesto, edini trg kjer so pri podjetju zabeležili rast pa je domača Kitajska (na večini ostalih trgov pa je njigova prodaja padla). So pa vseeno pri podjetju zabeležili največji letni prirastek, saj so glede na leto 2019 povečali prodajo naprav za 50,7 %.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki