marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Med pandemijo rast prodaje nosljivih naprav


29.03.2021
Objavil: Dare Gliha

IDC poroča, da so se pošiljke nosljivih izdelkov v zadnjem četrtletju leta 2020 povečale na 153,5 milijona, kar je za 27,2 % več kot v enakem obdobju lani. Celoletna rast je približno enaka, pošiljke pa so znašale 444,7 milijona.

Lani so analitiki začeli slediti novi kategoriji, t.i. "hearables". Napravo opredeljujejo kot zvočno napravo, ki se nosi v ušesu in omogoča več kot le glasbo: dostopa do digitalnega asistenta ali zagotavlja sledenje zdravju in kondiciji. Vendar je tudi »izboljšava zvočne izkušnje« dovolj, da lahko slušalke uvrstimo v to kategorijo.

Kakorkoli že imenujemo to kategorijo, je ta daleč najbolj prodajana, saj predstavlja kar dve tretjini pošiljk. Pametne ure so z 24,1 % precej oddaljene na drugem mestu, sledijo jim pametne zapestnice, ki so se izkazale so se kot največji poraženec, z 11,5 %.

Medtem ko je pandemija negativno vplivala na prodajo številnih izdelkov, je okrepila pripomočke, ki skrbijo za zdravje. Jitesh Ubrani, vodja raziskav za IDC Mobile Device Trackers je povedal: "Domači fitnes programi hitro postajajo ključni sestavni del nosljivih naprav za številna podjetja. Poleg tega je dobrodošlo tudi širjenje zdravstvenih senzorjev, kot so temperatura kože, EKG in sledenje srčnega utripa, saj omogočajo uporabnikom in zdravstvenim delavcem, da bolje razumejo pojav in sledenje bolezni."

Apple je s 36,2 % največji igralec na trgu. Pošiljke Apple Watch so se povečale za 45,6 %, narašča pa tudi prodaja naprav za poslušanje zvoka (čeprav se ta rast upočasnjuje). Xiaomi se je na drugo mesto uvrstil predvsem zaradi naraščajoče prodaje naprav iz nove kategorije hearables, vseeno pa je njihova uspešnica preteklih let, zapestnica Mi Band, začela izgubljati zalet.

Naslednji je Samsung z 8,8 milijoni dobavljivih naprav (vključno z blagovnimi znamkami v lasti Samsunga) in 1,3 milijona pametnih zapestnic. So pa zabeležili padec prodaje pametnih ur. Huawei je na koncu s 6,7 % tržnim deležem zasedel četrto mesto, edini trg kjer so pri podjetju zabeležili rast pa je domača Kitajska (na večini ostalih trgov pa je njigova prodaja padla). So pa vseeno pri podjetju zabeležili največji letni prirastek, saj so glede na leto 2019 povečali prodajo naprav za 50,7 %.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki