marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Panasonic s Skype telefonom


31.03.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Nalijmo si čisto čašo vina in priznajmo, da je velika večina domačih PSTN telefonov oblikovna žalost. Obstaja nekaj svetlih izjem, kot recimo Bang & Olufsnovi dizajni, vendar pa načeloma so vsi mobilniki milo rečeno grdi.

Pravo nasprotje njihovih mobilnih bratrancev. Zanimivo je tudi to, da veliko proizvajalcev izdela na pogled lep domač telefon, vendar nikoli ne pride na prodajne police. No, pri Panasonicu so se odločili, da imajo vsega dovolj. Predstavili so WiFi Skype telefon, ki je po obliki zelo podoben mobilnim bratrancem.

Težava pa nastane, ko ugotovimo, da tudi mobilni bratranci iz iste hiše niso neka paša za oči. Tako, da model KX-WP1050 izgleda kot mešanica med TV daljincem in mikrovalovko.

Vendar vseeno ima zadeva nekaj zanimivih podrobnosti. Tako ne potrebuje osebnega računalnika in nadležnih USB kablov, poveže se kar preko WiFi standarda. Telefon je tudi izredno preprost za nastaviti. Slušalka tako pride v kompletu z potovalnim WiFi usmerjevalnikom, polnilec z avtomatskim nastavljanjem voltaže in pa z usnjeno potovalno torbico. Usmerjevalnik avtomatsko vzpostavi 256 bitno AES WPA enkripcijo. Lahko se pa uporablja tudi za polnenje telefona, ko pri roki ni rezervne USB vtičnice.

Čas pripravljenosti naj bi znašal 55 ur, pogovorni čas pa 4,5 ure. S ceno 399$ pa zadeva vsekakor ne bo za vsak žep.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki