marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Panasonic s Skype telefonom


31.03.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Nalijmo si čisto čašo vina in priznajmo, da je velika večina domačih PSTN telefonov oblikovna žalost. Obstaja nekaj svetlih izjem, kot recimo Bang & Olufsnovi dizajni, vendar pa načeloma so vsi mobilniki milo rečeno grdi.

Pravo nasprotje njihovih mobilnih bratrancev. Zanimivo je tudi to, da veliko proizvajalcev izdela na pogled lep domač telefon, vendar nikoli ne pride na prodajne police. No, pri Panasonicu so se odločili, da imajo vsega dovolj. Predstavili so WiFi Skype telefon, ki je po obliki zelo podoben mobilnim bratrancem.

Težava pa nastane, ko ugotovimo, da tudi mobilni bratranci iz iste hiše niso neka paša za oči. Tako, da model KX-WP1050 izgleda kot mešanica med TV daljincem in mikrovalovko.

Vendar vseeno ima zadeva nekaj zanimivih podrobnosti. Tako ne potrebuje osebnega računalnika in nadležnih USB kablov, poveže se kar preko WiFi standarda. Telefon je tudi izredno preprost za nastaviti. Slušalka tako pride v kompletu z potovalnim WiFi usmerjevalnikom, polnilec z avtomatskim nastavljanjem voltaže in pa z usnjeno potovalno torbico. Usmerjevalnik avtomatsko vzpostavi 256 bitno AES WPA enkripcijo. Lahko se pa uporablja tudi za polnenje telefona, ko pri roki ni rezervne USB vtičnice.

Čas pripravljenosti naj bi znašal 55 ur, pogovorni čas pa 4,5 ure. S ceno 399$ pa zadeva vsekakor ne bo za vsak žep.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki