marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Pametniki mobilniki že za 100 EUR?


01.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

V letu 2010 se pričakuje porast popularnosti pametnih mobilnikov. Strokovnjaki napovedujejo padec cen teh naprednih naprav na okoli 100 EUR.

Z vse večjo prodajo iPhonov v Franciji in poplavi Androidov postajajo pametni mobilniki vse bolj razširjeni. Ta trend pa naj bi se v prihajajočem letu še povečeval.

"Pametnih mobilnikov je vse več in verjetno bomo videli hitrejšo rast prodaje v naslednjem letu," je dejal Tim Score, finančnik podjetja ARM. Po njegovih besedah sodeč bodo cene še padle, predvsem po zaslugi vse večje rasti Androidov in Nokijinih Symbianov.

"V letu 2010 bomo videli nadaljno rast. Proizvajalci in operaterji stremiju k ponudbi mobilnikov z odprto kodo čim višjemu delu potrošnikov," analizira Geoff Blaber, s podjeja CSS Insight in dodaja: "Množičnost operacijskih sistemov Android in Symbian v mobilnikih bo prisililo nižje cene pametnih mobilnikov in to v cenovni razred kjer so do sedaj dominirali mobilniki oskubljenih funkcij."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki