marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Pametne gospodinjske naprave in Internet stvari, ki je zdaj še bolj »usklajen z resničnim življenjem«


18.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics je na sejmu zabavne elektronike CES 2016 v Las Vegasu predstavilo najnovejše inovacije na področju komponent, naprav in platform za tehnologijo IoT in tako ponovno dokazalo, zakaj je vodilno podjetje v razvoju IoT.

Dr. Won-Pyo Hong, predsednik in vodja razvoja rešitev v družbi Samsung Electronics, je predstavitev na sejmu izkoristil za pregled razvoja na področju Interneta stvari v preteklem letu in poudaril, da je Samsung »dosegel zelo veliko v zelo kratkem času.« »Internet stvari je zdaj usklajen z resničnim življenjem in zagotavlja resnično vrednost za potrošnike, podjetja in splošno družbo,« je dejal. Samsungove naprave in komponente, platforme in varnostne rešitve je opisal kot ključne sestavine, ki »vsakdanje predmete našega življenja navdihnejo s ‘pametnimi‘ lastnostmi.«

V hitro rastočo ponudbo Samsungovih naprav in aparatov, ki so opremljeni s tehnologijo Interneta stvari za današnje pametne domove z uporabo ekosistema SmartThings, denimo spada Samsungova nova linija televizij SUHD TV letnika 2016, ki služi tudi kot središče naprav IoT. Predstavljena je bila tudi popolnoma nova kategorija povezanih gospodinjskih aparatov.

»Samsung je s pravo mero drugačnega razmišljanja in funkcionalnosti močno osvežil ponudbo gospodinjskih aparatov. Ti so iz nekaj, kar potrebujemo, postali nekaj, kar si želimo,« je dejal John Harrington, starejši podpredsednik in generalni direktor oddelka gospodinjskih aparatov v podjetju Samsung Electronics America.

Premierna predstavitev hladilnika Family Hub

Hladilnik Samsung Family Hub je izjemno zmogljiva in večopravilna naprava, ki povezuje celotno družino in zato predstavlja središče povezanega gospodinjstva a s poudarkom na digitalnem: na zgornjem desnem delu zunanjih vrat hladilnika se namreč nahaja 21,5-palčni LCD zaslon v ločljivosti Full HD, ki funkcionira kot digitalno nadzorno središče hladilnika, saj omogoča priročno in enostavno objavljanje, deljenje in posodabljanje koledarjev ter puščanje sporočil na zaslonu hladilnika kar prek pametnega telefona. Ponuja tudi pregled nad zalogo v hladilniku – v notranjosti hladilnika se nahajajo tri kamere, ki vsakič, ko se zaprejo vrata hladilnika, posnamejo zalogo v hladilniku in tako uporabniku nudijo vpogled v hladilnik kadarkoli in kjerkoli se nahaja.

Hladilnik omogoča tudi predvajanje glasbe prek vgrajenega zvočnika ali prek Bluetooth povezave z brezžičnimi zvočniki Samsung Radiant 360 ter predvajanje priljubljenih televizijskih programov, ki se istočasno predvajajo na pametnem televizorju Samsung Smart TV. S Samsungovo ekskluzivno funkcijo FlexZone™ se hladilnik lahko spremeni tudi v zamrzovalnik in tako omogoči še več prostora za shranjevanje živil. Na voljo sta še hladilna sistema Triple in Metal Cooling za daljši čas ohranjanja svežine živil ter ostale nastavljive in energetsko učinkovite funkcije, ki hladilnik uvrščajo med najbolj zmogljive in neprimerljivo inovativne naprave.

Še več priročnosti in povezljivosti v kuhinji

Samsungova linija štedilnikov z Wi-Fi povezavo in dvojimi vrati Soft Close Dual Door™ združuje napredno tehnologijo in vrhunsko funkcionalnost, ki domačim kuharjem omogoča lažjo in prijetnejšo pripravo hrane. Linija štedilnikov z nagrajeno tehnologijo Flex Duo™ in dvojnimi vrati z mehkim zapiranjem omogoča tudi večjo fleksibilnost uporabe pečice po meri uporabnikov, ki lahko prilagodijo velikost notranjega prostora pečice. Poleg tega imajo tako Wi-Fi povezavo kot povezavo z Internetom stvari (IoT) in zato možnost upravljanja prek pametnega telefona.

Samsung je na mednarodnem sejmu CES 2016 predstavil še linijo štedilnikov Samsung Chef Collection Slide-in Dual Fuel, pri kateri sta plinski štedilnik in električna pečica združena v eno enoto. Linija ima tokrat prvič tudi Samsungovo tehnologijo Flex Duo™. Predstavljeni so bili še hladilniki Samsung s prilagodljivimi 4 vrati, razstavno vitrino za hrano, tehnologijo FlexZone™ in s trojnim sistemom hlajenja Triple Cooling, ki vzdržuje enotno stopnjo vlažnosti v celotnem hladilniku ter omogoča enostavno nastavitev temperature, kar hrano v hladilniku ohranja svežo še dlje časa.

Odprtost, interoperabilnost, sodelovanje

Strategija podjetja Samsung na področju Interneta stvari temelji na spodbujanju »odprtosti, interoperabilnosti in sodelovanja različnih industrijskih segmentov,« saj se le tako lahko zagotovi uspeh Interneta stvari, je še dejal dr. Hong. Predpogoj za uspeh in dobro uporabniško izkušnjo IoT je tudi brezhibna povezljivost naprav, zato si Samsung, ki sodeluje z industrijskimi partnerji v skupini Open Interconnect Consortium, prizadeva, da bi vzpostavil resnično odprto infrastrukturo z imenom IoTivity. Ker verjamejo v pristop odprtega partnerstva, so pri Samsungu predstavili še eno novost na tem področju: lasten programski vmesnik za pametni domači oblak, s katerim je možno integrirati katerikoli Samsungov aparat, ki je povezljiv z Internetom stvari, v katerikoli ekosistem Interneta stvari.

Osredotočenost na varnost

Ker pa Internet stvari ustvarja tudi ogromno količino podatkov, je potrebno razvijati »neverjetno močne varnostne rešitve,« je še dejal dr. Hong in poudaril: »Le en lastnik podatkov Interneta stvari lahko obstaja: naše stranke.« Tako kot varnostna rešitev Samsung KNOX za mobilne naprave bo tudi GAIA, nova varnostna rešitev za pametne televizije, zagotavljala zaščito naprav. Obe varnostni rešitvi sta že del strojne opreme novih naprav in aparatov. Na voljo bo že na Samsungovih pametnih televizijah, izdelanih v letu 2016, da jih zaščitijo in pripravijo na Internet stvari.

Partnerstva za prispevek pri zagotavljanju vrednosti Interneta stvari

S širokim naborov naprav, platform in storitev – od SmartMobility do rešitev za zdravstvo z Bio-procesorjem in rešitev, ki IoT povezujejo s konceptom pametnejših mest in narodov – je podjetje Samsung nedvomno pripravljeno, da 'tehnološko pamet' ponese na vsa področja vsakdanjega življenja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki