marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Pomanjkljivosti, ki motijo Američane pri Sony Ericssonu P1


26.05.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po P800, P900, P910 in P990, kako poimenovati naslednjega? Pri Sony Ericssonu so ciljali na številko ena, oziroma v tem primeru P1. Najnovejši Sony Ericsson ponuja Symbian UIQ operacijski sistem, na dotik občutljiv zaslon, poleg tega pa se bohotl tudi z WiFi-jem. Obliko je prevzel od mlajšega brata M600, namesto da bi jo povzemal iz serije P. Seveda ponuja enako QWERTY tipkovnico in ima zelo podobne poteze.

Američani zamerijo Sony Ericssonu P1 pomanjkanje HSDPA-ja. Tako so omejeni zgolj na GSM omrežje (frekvenčni pasovi 900/1800/1900 MHz), WiFi povezava pa je počasnejša, kot jo konkurenca ponuja. Evropski UMTS na frekvenci 2100 MHz je podprt, kar je še dodatna sol na rane Američanov. P1 ima vgrajeno tudi kamero z ločljivostjo 3,2 M in avtomatskim ostrenjem slike ter makro načinom slikanja, kar omogoča tudi »skeniranje« vizitk, iz katerih telefon neposredno prenese podatke v imenik. Američani pa mu navkljub vsem dobrotam ne oprostijo pomanjkanja širokopasovne povezave za njihov trg.

Še posebej, ker so prepričani, da bo ostali del telefona odličen za brskanje po internetu. Ta pametni mobilnik ima namreč prednaložen brskalnik Opera 8, ter RSS bralnik, naložimo pa si lahko tudi aplikacijo za hitro in enostavno nalaganje slik na blog. Za zabavo med gibanjem se tudi ni bati, saj ima P1 vgrajen FM radio z RDS-em, predvajalnik večine glasbenih in video formatov, kakor tudi prenos TV kanalov (streaming), katerih pa ne moramo prenašati preko GPRS-a, saj je prepočasen.

Sony Ericsson P1 ima vgrajen tudi program za VoIP telefonijo, vprašanje pa je, ali ga bodo operaterji obdržali ali odstranili. P1 podpira tudi potisno pošto, ima 160 MB notranjega spomina in priloženo 512 MB spominsko kartico tipa Memory Stick Micro.

P1 naj bi prišel v prodajo v tretjem četrtletju tega leta, na začetku na izbranih trgih, kakor so jih pri Sony Ericssonu poimenovali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki