marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Pomanjkljivosti, ki motijo Američane pri Sony Ericssonu P1


26.05.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po P800, P900, P910 in P990, kako poimenovati naslednjega? Pri Sony Ericssonu so ciljali na številko ena, oziroma v tem primeru P1. Najnovejši Sony Ericsson ponuja Symbian UIQ operacijski sistem, na dotik občutljiv zaslon, poleg tega pa se bohotl tudi z WiFi-jem. Obliko je prevzel od mlajšega brata M600, namesto da bi jo povzemal iz serije P. Seveda ponuja enako QWERTY tipkovnico in ima zelo podobne poteze.

Američani zamerijo Sony Ericssonu P1 pomanjkanje HSDPA-ja. Tako so omejeni zgolj na GSM omrežje (frekvenčni pasovi 900/1800/1900 MHz), WiFi povezava pa je počasnejša, kot jo konkurenca ponuja. Evropski UMTS na frekvenci 2100 MHz je podprt, kar je še dodatna sol na rane Američanov. P1 ima vgrajeno tudi kamero z ločljivostjo 3,2 M in avtomatskim ostrenjem slike ter makro načinom slikanja, kar omogoča tudi »skeniranje« vizitk, iz katerih telefon neposredno prenese podatke v imenik. Američani pa mu navkljub vsem dobrotam ne oprostijo pomanjkanja širokopasovne povezave za njihov trg.

Še posebej, ker so prepričani, da bo ostali del telefona odličen za brskanje po internetu. Ta pametni mobilnik ima namreč prednaložen brskalnik Opera 8, ter RSS bralnik, naložimo pa si lahko tudi aplikacijo za hitro in enostavno nalaganje slik na blog. Za zabavo med gibanjem se tudi ni bati, saj ima P1 vgrajen FM radio z RDS-em, predvajalnik večine glasbenih in video formatov, kakor tudi prenos TV kanalov (streaming), katerih pa ne moramo prenašati preko GPRS-a, saj je prepočasen.

Sony Ericsson P1 ima vgrajen tudi program za VoIP telefonijo, vprašanje pa je, ali ga bodo operaterji obdržali ali odstranili. P1 podpira tudi potisno pošto, ima 160 MB notranjega spomina in priloženo 512 MB spominsko kartico tipa Memory Stick Micro.

P1 naj bi prišel v prodajo v tretjem četrtletju tega leta, na začetku na izbranih trgih, kakor so jih pri Sony Ericssonu poimenovali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki