marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Oživitev korejskih znamk mobilnih telefonov


10.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

V svojem novem poročilu Korea Investment & Securities (KIS) objavlja rezultate raziskave trga mobilnih telefonov v preteklih letih. Po propadu evropskih izdelovalcev, kot sta bila Alcatel in Sagem v letu 2000, doživlja industrija mobilnih telefonov oligopol med trajajočim prestrukturiranjem.

V letu 2004 je izdelovalec Siemens prenehal s proizvodnjo mobilnih telefonov, ker ni mogel slediti izjemno hitri in spreminjajoči se industriji. V letu 2007 je v velike težave zašla Motorola, letos pa je v težavah še Sony Ericsson. V Koreji so manjši proizvajalci že prenehali z izdelovanjem mobilnikov, med letoma 2005 in 2006 pa sta se s težavami soočila tudi oba največja korejska proizvajalca LG in Samsung. Oba proizvajalca sta imela težave, ker v svoji paleti produktov nista imela telefonov nižjega razreda, poleg tega pa sta oba imela težave tudi z izdelovalci posameznih komponent svojih telefonov.

Kakorkoli že, v letu 2007 sta tako Samsung Electronics, kot LG Electronics zabeležila solidno rast, predvsem po zaslugi sposobnosti svojih novih izvršnih direktorjev. Oživitev korejskih proizvajalcev mobilnikov je vsekakor nekaj, kar je vredno pozornosti, saj je težavno spet doseči stik z vodilnimi po daljši zaostalosti, še posebej v tej veji industrije.

KIS še poroča, da je v letu 2008 predvideno, da LG med proizvajalci mobilnikov prehiti Motorolo in pride na tretje mesto, saj ima zelo opazen porast dobička in dobavne količine.

Raziskava, ki so jo opravili, nam še pove, da bo povpraševanje po mobilnih telefonih v letu 2008 naraslo za 12,1 %, kar znaša za 1,29 milijarde enot več v primerjavi s prejšnjim letom, kar se izraža v zmanjšanih zahtevah po nadomeščanju v razvitih trgih in enakomerni rasti novih uporabnikov v območju BRIC (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska). Sodeč po tem, da je v prvem četrtletju 2008 povpraševanje naraslo za 13,6 % oziroma za 294 milijonov enot v primerjavi s prejšnjim letom, bodo trditve za celo leto kar držale.

V Evropi in Severni Ameriki se je povpraševanje povečalo za 3,0 % letno, medtem ko sta tako Azijsko-pacifiška regija kot Južna Amerika zabeležila nadaljevanje 20 % rasti. V drugem kvartalu 2008 bo povpraševanje, predvsem po zaslugi razvijajočih se trgov, kot sta Latinska Amerika in Kitajska naraslo za 12,7 %, kar je 307 milijonov enot več, kot leto poprej.

Zaloge produktov so se do leta 2007 povečevale predvsem po zaslugi hitro razvijajočih se trgov, vendar so v letu 2008 upadle zaradi skrbi upočasnjevanja rasti na tržišču. Zaradi tega danes izdelovalci mobilnikov zmanjšujejo svoje zaloge.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki