filozofije Re.misli ter v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije in nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI pripravil vodič, s katerim opozarja starše na pasti pri uporabi mobilnega telefona med otroki. Elektronska verzija vodiča je od danes objavljena na Si.mobilovih spletnih straneh, od ponedeljka pa bo na voljo tudi v tiskani različici na Si.mobilovih prodajnih mestih." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

ORTO odgovorni starši - Vodič po mobilni telefoniji za starše


25.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je duhu svoje filozofije Re.misli ter v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije in nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI pripravil vodič, s katerim opozarja starše na pasti pri uporabi mobilnega telefona med otroki. Elektronska verzija vodiča je od danes objavljena na Si.mobilovih spletnih straneh, od ponedeljka pa bo na voljo tudi v tiskani različici na Si.mobilovih prodajnih mestih.

V vodiču so zbrani praktični nasveti, kako pripraviti otroka na prvo uporabo mobilnega telefona, kako ga zaščititi pred morebitnimi zlorabami in nevarnostmi pri uporabi mobilnega telefona ter kako ustrezno ukrepati, če se taki nezaželeni primeri dejansko zgodijo.

Mladi so namreč intenzivni uporabniki mobilne telefonije. Danes ima 9 od 10 najstnikov, starih med 13 in 17 let, svoj mobilni telefon. Zaradi svoje intimne narave jim daje mobilni telefon občutek varnosti in povezanosti. Zato mladi hitro pozabijo, da so lahko mobilni telefoni tudi vir zlorab in nevarnosti.

Si.mobil je na podlagi izkušenj z uporabniki že pripravil več varnostnih mehanizmov, s katerimi želijo v kar največji meri omejiti možne zlorabe, prevare in potegavščine. Hkrati pa z ozaveščanjem staršev želijo prispevati k bolj varni uporabi mobilnih komunikacij med mladimi. Priročnik staršem nudi praktične informacije o tem, kako ukrepati v primeru kraje ali izgube mobilnega telefona, nadlegovanja in nezaželenih oglasnih sporočil ter kako preprečiti visoke račune in okužbe z virusi na mobilnikih.

Si.mobil se je kot podpisnik dveh prostovoljnih kodeksov o varnejši rabi mobilnih telefonov – kodeksa Evropske komisije in Samoregulacijskega kodeksa slovenskih mobilnih operaterjev – zavezal, da bo pri svojih najboljših močeh uporabnikom zagotavljal varno uporabo mobilnega telefona.

E-različica vodiča: www.simobil.si/ortoodgovornistarsi

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki