marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

ORTO odgovorni starši - Vodič po mobilni telefoniji za starše


25.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je duhu svoje [url=http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=3BE008BE-3932-1D91-3977-3212B8EF43CB&linkid=remisliContent]filozofije Re.misli[/url] ter v sodelovanju z [url=http://www.zps.si/]Zvezo potrošnikov Slovenije[/url] in nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta [url=http://www.safe.si/]SAFE-SI[/url] pripravil vodič, s katerim opozarja starše na pasti pri uporabi mobilnega telefona med otroki. Elektronska verzija vodiča je od danes objavljena na [url=http://www.simobil.si/ortoodgovornistarsi]Si.mobilovih spletnih straneh[/url], od ponedeljka pa bo na voljo tudi v tiskani različici na Si.mobilovih prodajnih mestih.

V vodiču so zbrani praktični nasveti, kako pripraviti otroka na prvo uporabo mobilnega telefona, kako ga zaščititi pred morebitnimi zlorabami in nevarnostmi pri uporabi mobilnega telefona ter kako ustrezno ukrepati, če se taki nezaželeni primeri dejansko zgodijo.

Mladi so namreč intenzivni uporabniki mobilne telefonije. Danes ima 9 od 10 najstnikov, starih med 13 in 17 let, svoj mobilni telefon. Zaradi svoje intimne narave jim daje mobilni telefon občutek varnosti in povezanosti. Zato mladi hitro pozabijo, da so lahko mobilni telefoni tudi vir zlorab in nevarnosti.

Si.mobil je na podlagi izkušenj z uporabniki že pripravil več varnostnih mehanizmov, s katerimi želijo v kar največji meri omejiti možne zlorabe, prevare in potegavščine. Hkrati pa z ozaveščanjem staršev želijo prispevati k bolj varni uporabi mobilnih komunikacij med mladimi. Priročnik staršem nudi praktične informacije o tem, kako ukrepati v primeru kraje ali izgube mobilnega telefona, nadlegovanja in nezaželenih oglasnih sporočil ter kako preprečiti visoke račune in okužbe z virusi na mobilnikih.

Si.mobil se je kot podpisnik dveh prostovoljnih kodeksov o varnejši rabi mobilnih telefonov – kodeksa Evropske komisije in Samoregulacijskega kodeksa slovenskih mobilnih operaterjev – zavezal, da bo pri svojih najboljših močeh uporabnikom zagotavljal varno uporabo mobilnega telefona.

E-različica vodiča: www.simobil.si/ortoodgovornistarsi

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki