marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

Oppo razvija algoritem, ki ponuja natančnost navigacije do enega metra


04.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Oppo je napovedal novo tehnologijo imenovano RTK, ki močno izboljša natančnost navigacije. Po navedbah podjetja lahko novi algoritem doseže natančnost enega metra brez kakršne koli dodatne opreme.

Oppo tesno sodeluje z operaterjem China Mobile pri uvajanju te tehnologije. RTK je tehnologija, ki pravzaprav zbira vse informacij iz GPS-a, mobilnih stolpov, vseh senzorjev v telefonu, vključno z merilnikom pospeška, žiroskopom in celo antenami prenosne enote. Algoritem tudi preprečuje motne druge opreme.

Trenutno je natančnost enega metra rezervirana za profesionalno opremo, ki se uporablja za nadzor in kartiranje. Oppo in China Mobile verjameta, da bo tehnologija RTK komercialno na voljo na domačem trgu že naslednje leto. Žal pa trenutno ni znano, ali bo RTK tehnologija na voljo tudi zunaj meja matične države.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki