marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Oppo predstavlja nove polnilne tehnologije


13.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Oppo je predstavil nove tehnologije polnjenja, katerih cilj je zagotoviti varnost baterije med hitrim polnjenjem. Pri podjetju trdijo, da bo z uporabo njihove strojne in programske opreme AI baterija po 1500 ciklih izgubila le 20 % svoje zmogljivosti, kar za 300 % presega zahteve.

Kot prvo Oppo predstavlja baterijo z dvojno celico. Le-ta združuje dve celici v enem ohišju baterije, plast polimera pa omogoča, da delujeta neodvisno druga od druge. Čip za zaznavanje varnosti baterije je ob tem sam po sebi razumljiv. Iskal bo nenavadne padce napetosti in ob tem uporabnika opozoril, če mora baterijo preveriti ali zamenjati.

Pametno polnjenje obljublja dinamično uravnavanje najboljšega polnilnega toka za različne vrste zmogljivosti baterij in polnilnih adapterjev. Ideja je, da bo prepoznal stanje baterije in polnilnika, ter ob tem dovolil najvišji dovoljeni polnilni tok z najnižjo dovoljeno toploto. Oppo ob tem še trdi, da so uspeli prepoloviti generiranje toplote z uporabo varovalke z nizko impedanco.

Oppo bo prvič uvedel tudi galijev nitrid v vezje svojih telefonov (verjetno tudi polnilnikov). GaN nudi boljšo napetostno odpornost kot silicij, kar omogoča manjše polnilnike in je učinkovitejši pri prenosu toka. To pravzaprav pomeni, da izgubi manj energije ter s tem manj segreva naprave ob polnjenju. Oppo trdi, da je z uporabo teh novih tehnologij 65W polnjenje zdaj 20 % hitrejše, s tem pa zmorejo v 30 minutah popolnoma napolniti baterijo kapacitete 4.500 mAh.

Oppo žal pri tem ni govoril o prihajajočih izdelkih, ki bodo uporabljali te tehnologije, zato bomo morali počakati na prve produkte, da bomo lahko ocenili, ali so te navedbe o hitrostih polnjenja resnične.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki