marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

Oppo dela na lastnem čipovju za pametne telefone


05.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Pametni telefoni so omejeni z baterijami in vgrajenimi komponentami, zato delujejo optimalno, če za njih skrbi specializirana strojna oprema, kot sta Oppov ISP MariSilicon X in novi čip Bluetooth MariSilicon Y.

To so seveda delne rešitve, za najboljše rezultate je potreben popolnoma prilagojen nabor čipov. Zdi se, da o tem razmišljajo na sedežu podjetja Oppo, saj Ice Universe poroča, da namerava podjetje leta 2024 predstaviti lasten čipset za pametne telefone.

Oppo naj bi za delo na projektu zaposlil več tisoč ljudi, žal pa je več podrobnosti za zdaj še pomanjkljivih. Skoraj gotovo bo to čip na osnovi ARM, kar pomeni, da bo uporabljal procesorje Cortex in grafične procesorje Mali, pri čemer bodo za stvari, kot so ponudnik storitev ISP in deli brezžične povezljivosti, uporabljeni modeli MariSilicon.

Zanimivo bo videti, koga bo Oppo izbral za partnerja pri tem projektu. Google je izbral Samsung, saj je oblikovanje celotnega čipovja od začetka zapleten proces, tudi če se uporabljajo že pripravljeni deli. Toda če je Oppojeva ekipa res tako velika, ni izključeno, da bi bil čip zasnovan od samega začetka.

MediaTek je lani napovedal odprto arhitekturo virov Dimensity 5G in odprl svoje čipe za prilagoditve s strani proizvajalcev pametnih telefonov, čeprav še nismo videli ničesar tako obsežnega, kot je čip Tensor.

Pred nekaj več kot letom dni smo zasledili govorice, da se Oppo zanima za izdelavo čipovja po meri, ki bi temeljilo na 3 nm vozlišču TSMC. Takrat je poročilo trdilo, da bodo prvi telefoni z novim silicijem prispeli leta 2023, vendar so TSMC-jeve 3nm livarne doživele nekaj zamud, kar je morda v te načrte vrglo ključ. Čip MariSilicon X je izdelan v 6nm livarnah družbe TSMC, zato sta podjetji že sodelovali.

Morda bomo priča eksploziji čipov po meri - celo Samsung Electronics naj bi želel izdelati čip po meri, ločeno od čipov Exynos, ki jih dobavlja njegovo sestrsko podjetje Samsung System LSI. To se sicer ne obnese vedno, Xiaomi je leta 2017 poskusil z modelom Surge S1, vendar je ta hitro ugasnil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki