včerajšnjega Vegininega sporočila za javnost, povezanih z njihovim prenehanjem zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oz. izvajanja komunikacijskih storitev, opozarja, da je storitev prenosa njihovih številk k drugemu operaterju v neskladju z veljavnimi predpisi in ne zagotavlja s predpisi določenih funkcionalnosti." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

APEK opozarja Vegine naročnike


21.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS, na podlagi medijskih objav in včerajšnjega Vegininega sporočila za javnost, povezanih z njihovim prenehanjem zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oz. izvajanja komunikacijskih storitev, opozarja, da je storitev prenosa njihovih številk k drugemu operaterju v neskladju z veljavnimi predpisi in ne zagotavlja s predpisi določenih funkcionalnosti.

V zadnjem odgovoru na poziv agencije na izjasnitev z dne 6. aprila 2006 Vega namreč navaja, da bo sistem za prenosljivost številk v celoti implementiran takoj, ko bodo razjasnjeni še nekateri parametri z njihovo zunanjo tehnično podporo, kar se do danes še ni zgodilo. Prenosljivost številk, kot jo Vega omogoča trenutno, za uporabnike pomeni nevarnost nesprejemanja in onemogočanja vzpostavljanja telefonskih klicev v nekatera omrežja. S tem se krši pravica uporabnikov do uporabe kakovostnih javnih komunikacijskih storitev in zlorablja inštitut prenosljivosti številk, kar je s stališča agencije popolnoma nesprejemljivo.

Agencija želi s tem sporočilom zaščiti uporabnike in jim priporoča, da dobro preučijo trenutno ponudbo na slovenskem mobilnem trgu, ki je dovolj pestra. V okviru svojih pristojnosti bo storila vse, da bo nastalo situacijo rešila v prid naročnikov.

Agencija je v preteklosti Vego v prekrškovnem postopku že dvakrat kaznovala z denarno kaznijo zaradi kršitev določil zakona o elektronskih komunikacijah o zagotavljanju prenosljivosti številk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki