marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

APEK opozarja Vegine naročnike


21.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS, na podlagi medijskih objav in [url=http://www.mobile.si/articles/vega-omogoca-uporabnikom-prenos-.html]včerajšnjega Vegininega sporočila[/url] za javnost, povezanih z njihovim prenehanjem zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oz. izvajanja komunikacijskih storitev, opozarja, da je storitev prenosa njihovih številk k drugemu operaterju v neskladju z veljavnimi predpisi in ne zagotavlja s predpisi določenih funkcionalnosti.

V zadnjem odgovoru na poziv agencije na izjasnitev z dne 6. aprila 2006 Vega namreč navaja, da bo sistem za prenosljivost številk v celoti implementiran takoj, ko bodo razjasnjeni še nekateri parametri z njihovo zunanjo tehnično podporo, kar se do danes še ni zgodilo. Prenosljivost številk, kot jo Vega omogoča trenutno, za uporabnike pomeni nevarnost nesprejemanja in onemogočanja vzpostavljanja telefonskih klicev v nekatera omrežja. S tem se krši pravica uporabnikov do uporabe kakovostnih javnih komunikacijskih storitev in zlorablja inštitut prenosljivosti številk, kar je s stališča agencije popolnoma nesprejemljivo.

Agencija želi s tem sporočilom zaščiti uporabnike in jim priporoča, da dobro preučijo trenutno ponudbo na slovenskem mobilnem trgu, ki je dovolj pestra. V okviru svojih pristojnosti bo storila vse, da bo nastalo situacijo rešila v prid naročnikov.

Agencija je v preteklosti Vego v prekrškovnem postopku že dvakrat kaznovala z denarno kaznijo zaradi kršitev določil zakona o elektronskih komunikacijah o zagotavljanju prenosljivosti številk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki