marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 Pro z rekordno oceno na vrh lestvice DxOMark
28.10.2020

DxOMark je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro, v katerem so mu dodelili kar 136 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov, kar je dokaz, da je ta pametni telefon opremljen z najboljšimi kamerami na svetu.

slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

članki

Šola Virginia Tech testirala sistem za obveščanje ob nevarnosti


13.11.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Približno pol leta po streljanju na Virginia Tech-u se je šola odločila testirati razširjen sistem za obveščanje ob nevarnosti, katerega uporabljajo za opozarjanje celotne skupnosti na univerzitetnem središču.

Šola v Blacksburg-u uporablja tako imenovani sistem "VT Alerts", ki za obveščanje uporablja tekstovna sporočila na mobilnem telefonu (SMS), glasovno pošto, e-pošto in takojšnja sporočila preko spleta.

Skoraj 18.000 študentov ter različnega osebja zaposlenega na fakulteti, kar zajema več kot polovico celotne univerzitetne skupnosti, se je naročilo na sistem od njegovega splavljenja v juliju.

Šola je že razmišljala o razširitvi sistema za opozarjanje, ko je študent Seung-Hui Cho 16. aprila umoril 32 ljudi in nato še sebe. Načrti so se začeli izvajati lansko jesen, zatem ko je pobegli zapornik, obtožen umora varnostnika v bolnišnici, pobegnil v območje šole Virginia Tech in povzročil zaprtje celotnega univerzitetnega središča.

Samo tehnologijo dobavlja NNN (National Notification Network), ponudnik sistemov za obveščanje iz Kalifornije, za ceno 200.000 $ za tri leta. Šola ima možnost, da se po letu odreče sistemu in ne plača ničesar. Tekom streljanja 16. aprila se je univerza za obveščanje študentov na nevarnost naslanjala le na e-pošto, opozorilne sirene v univerzitetnem središču in sporočila na spletni strani šole.

Tekom testiranja šestih zunanjih siren, katere so začeli ugrajevati že v letu 2006, je prišlo do določenih napak. V naprej posneto sporočilo z vsebino "This is not a test (To ni preskus)" je žal prehitelo napoved, da je dejansko opozorilo le preskus.

Na srečo ni prišlo do kakšne zmede, saj je bila celotna univerzitetna skupnost predhodno obveščena glede samega poskusa, tako da niso dobili nobenega klica zaskrbljenega študenta. Odgovorni iščejo rešitev za ta problem, je pa to pač način, da se najdejo napake.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki