marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Operaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi


25.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

Po drugi strani sta trgovca na drobno Gigantti in Verkkokauppa izjavila, da bosta, ker EU ne prepoveduje družbe Xiaomi, do nadaljnjega prodajala izdelke.

Nacionalna agencija za preprečevanje korupcije v Ukrajini je podjetje Xiaomi v začetku tega leta razglasila za "mednarodnega sponzorja vojne" zaradi njegove aktivne prisotnosti v Rusiji. Zaradi nezadovoljstva z delovanjem podjetja Xiaomi v vzhodni sosedi Finske je družba Telia prekinila sodelovanje s proizvajalcem telefonov in ne prodaja novih naprav; prodajala bo le tiste, ki so na zalogi.

V trgovinah DNA telefoni Xiaomi niso več razstavljeni, operater pa je potrdil svoje stališče do te blagovne znamke. Direktor podjetja DNA Sami Aavikko je za Suomimobiili povedal, da podjetje ni zadovoljno s tem, kako Xiaomi rešuje razmere v Rusiji, in da ne namerava dopolnjevati zalog, ko bodo trenutne naprave razprodane.

Elisa je ubrala blažji pristop in bo zožila svojo ponudbo naprav Xiaomi, je povedal Olli-Pekka Nokkonen, direktor poslovanja s potrošniškimi napravami pri operaterju.

Trgovec Veikon Kone je poleti prvi ustavil prodajo telefonov Xiaomi, vendar je pozneje svojo odločitev preklical, potem ko mu konkurenca ni hotela slediti. Vendar pa v svoje trgovine ne namerava dodati novih modelov. Predstavniki družbe Xiaomi so se odločili, da bodo o zadevi molčali.

V nordijski državi so protiruska čustva prisotna že več kot stoletje, leta 1939 pa je bila celo deležna invazije, podobne tisti v Ukrajini, ki se je zgodila 24. februarja 2022. Po lanskoletni anketi ima tri četrtine (76 %) finskega prebivalstva negativno mnenje o Rusiji, več kot 90 % pa jih meni, da Rusija ogroža svetovni mir.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki