marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Podjetje Onward Mobility naj bi izgubilo licenco za uporabo imena BlackBerry


18.02.2022
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji mesec je podjetje Onward Mobility napovedalo, da bomo strojno opremo BlackBerry po zamudah, ki so preprečile dobavo leta 2021, videli nekje leta 2022. Na trg naj bi tako prišel pametni telefon za podjetja s tipkovnico, ki podpira 5G in nosi ime BlackBerry.

Po najnovejšem razvoju dogodkov so sanje o BlackBerryju s tehnologijo 5G uradno umrle. Po navedbah ustanovitelja spletnega mesta CrackBerry.com Kevina Michaluka je podjetje Onward Mobility uradno mrtvo.

Po besedah Michaluka (ki ni nikoli podpisal izjave NDA), je načrt družbe Onward Mobility za pridobitev licence za ime BlackBerry propadel. Ta novica ne preseneča veliko, glede na to, da je bilo nedavno objavljeno poročilo, da je BlackBerry prodal za 600 milijonov dolarjev patentov, povezanih s strojno opremo mobilnih naprav, sporočili in omrežji. V tem poročilu je bilo navedeno, da je bilo podjetje Catapult, ki je kupilo patente BlackBerry, ustanovljeno posebej za to, da bi jih imelo v lasti.

Zgodba z družbo Onward Mobility in družbo BlackBerry se je začela avgusta 2020, ko so napovedali, da bo po odhodu podjetja TCL iz podjetja s strojno opremo BlackBerry leta 2021 prišel nov 5G BlackBerry. Nato je družba Onward Mobility šele prejšnji mesec dejala, da bo pripravljena na dostavo novic in pogovore z novinarji ter da se tega veseli. Stvari pa so se očitno spremenile že v nekaj tednih.

Če ste bili med tistimi, ki so čakali na nov BlackBerry, Michaluk pravi, da je čas, da na to pozabite in se ozretek drugim mobilnikom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki