marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

One UI Watch4.5 prinaša izboljšano izkušnjo uporabe novejših modelov Galaxy Watch


20.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Operacijski sistem One UI Watch4.5 bo kmalu na voljo za naprave Galaxy Watch in bo prinesel še popolnejšo izkušnjo pri uporabi pametne ure. Nova izdaja One UI Watch4.5 poleg najnovejše različice operacijskega sistema Wear OS dodaja popolnejšo izkušnjo tipkanja, lažji način opravljanja klicev in številne nove intuitivne funkcije dostopnosti, s tem pa ura Galaxy Watch postane popoln komplet.

Še boljša izkušnja z uro Watch

Da bi olajšali povezovanje z uro, je v različici One UI Watch4.5 dodana možnost popolnega tipkanja na zaslonu. Ne glede na to, ali iščete ali odgovarjate na sporočila in e-pošto, lahko poleg narekovanja in pisanja z roko izkoristite novo polno tipkovnico QWERTY s funkcijo podrsavanja za pisanje. Komuniciranje z uro je tako lažje kot kdaj koli prej . One UI Watch4.5 omogoča, da kadar koli nemoteno preklopite med načini vnosa, tako da lahko začnete narekovati sporočilo in nato preklopite na tipkovnico, če potrebujete več zasebnosti.

Zaradi podpore za dve kartici SIM v uri One UI Watch4.5 je tudi klicanje na uri Galaxy Watch brezhibno. Uporabniki lahko v pametnem telefonu Galaxy nastavijo želeno kartico SIM in jo samodejno sinhronizirajo z uro Galaxy Watch. V preglednem vmesniku je vedno prikazano, katera kartica SIM se uporablja na uri Watch. Če je v telefonu nastavljena možnost "Vedno vprašaj", lahko uporabniki izberejo, katero kartico SIM želijo uporabljati v uri Galaxy Watch. Želite klicati, ne da bi izdali svojo osebno številko? Odločite se sami - SIM1 ali SIM2.

Poleg tega, da je ura Galaxy Watch komunikacijsko orodje, ki je vedno z vami, ponuja več možnosti prilagajanja obraza ure, tako da se bolje ujema s tem, kar nosite. Uživajte v najljubši številčnici ure v različnih slogih tako, da številčnico večkrat dodate na seznam priljubljenih in vsak primer prilagodite z različnimi barvami in paletami . V seznamu priljubljenih pa so izbrani urni obrazi shranjeni za hiter dostop, tako da vam ni treba brskati po celotni zbirki.

Dostopnost ure Galaxy Watch je še boljša

Posodobitev One UI Watch4.5 vključuje tudi priročne funkcije za dostopnost, ki uporabnikom omogočajo, da uživajo v celotni izkušnji naprave Galaxy Watch.
Uporabniki, ki težko razlikujejo barve, bodo lahko prilagodili zaslon na želeni odtenek in povečali kontrast, da bodo pisave lažje berljive. Druge funkcije za vizualno pomoč vključujejo zmanjšano prosojnost in učinke zameglitve ter odstranitev animacij. Poleg tega slušna pomoč za tiste, ki slabše slišijo, omogoča uravnoteženje zvoka iz levega in desnega zvočnega izhoda za priključene slušalke Bluetooth.

Tisti, ki potrebujejo dodatno podporo za vnose na dotik, lahko podaljšajo trajanje interakcije z dotikom zaslona s funkcijo »Trajanje dotika« in onemogočijo ponavljajoče se vnose na dotik s funkcijo »Ignoriranje ponavljajočih se dotikov« za boljši nadzor.
Za dodatno podporo lahko uporabniki prilagodijo, kako dolgo bodo začasne funkcije, kot sta glasnost in obvestila, ostale na zaslonu s funkcijo »Čas za ukrepanje«, gumb »Domov« pa lahko nastavijo tako, da preklaplja med najpogosteje uporabljenimi funkcijami. Do vseh možnosti lahko dostopate iz enega priročnega menija, zato vam jih ni treba iskati po nastavitvah.

Popolna tipkovnica QWERTY, priročna izkušnja klicanja skupaj s številnimi možnostmi dostopnosti v prihajajoči uri One UI Watch4.5 naj bi uporabnikom ponudili popolnejšo izkušnjo z uro Galaxy Watch. Galaxy One UI Watch4.5 bo predvidoma izšel v tretjem četrtletju, več funkcij pa bo še objavljenih. Bodite pozorni na več informacij, ki jih bo objavil Samsung Mobile Press.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki